Nikolines brevkasse om en vegetar: illustration af en mand og kvinde der spiser middag
Nikolines brevkasse

Nikolines brevkasse: Kan man date en vegetar?

Er det ok, at droppe en mand, hvis han er vegetar, og man ikke selv er? Læs svaret her i Nikolines brevkasse.

Hej Nikoline

Vi er en gruppe veninder, hvoraf et par af os er singler, og når vi mødes, hører vi gerne nyt fra deres mere eller mindre succesfulde oplevelser med dating. For nylig havde en af veninderne i lighed med Birgitte i ”Gift ved første blik” mødt en mand, hvor første date gik fint, men da de skulle ud at spise sammen, viste det sig, at han var vegetar. Det fik hende til at droppe ham, for hun mente ikke, at hun kunne være kæreste med en, der ikke spiste kød.
 
Hendes holdning fik gang i debatten, for nogle syntes, at det var en overfladisk indstilling – der er meget andet, der er langt vigtigere, når man skal finde kærligheden. Men veninden fastholdt, at for hende var det en stor del af et forhold, at man nød at tilberede og spise god mad sammen. Selv om hun sagtens kunne undvære kød indimellem, mente hun, at det ville være et problem i længden. Andre syntes, at maden var uvæsentlig, og at man bare kunne spise noget forskelligt.
 
Det viste sig, at en anden i flokken havde sluttet et forhold, fordi manden stemte på Dansk Folkeparti, og det kunne hun ikke acceptere. Vi kunne ikke blive enige om, hvad der var værst: At man er fundamentalt politisk uenige, eller at man ikke kan spise den samme mad. Hvad er din holdning? Er det dumt at droppe en mand, fordi han er vegetar?

Gode hilsener, Veninderne  

 
Er du vegetar? Prøv denne lækre kødløse moussaka
 

Kære Veninder

Hvis man dropper en mand, fordi han er vegetar, glutenallergiker, følsom over for sol, socialdemokrat, cyklist, kristen eller på vandvognen – er man næsten sikker på at kunne forblive single. Og det er måske dybest set formålet.
 
Jeg har – undskyld – aldrig hørt noget så åndssvagt som at vælge en mulig partner fra, fordi han er vegetar. Jeg undrede mig også over det i ”Gift ved første blik”, og så ”kødet” som en metafor for den stenaldermand Birgitte ikke kunne finde hos Martin. For mig at se var han ikke råt kød og køllesvingende jæger nok til hende, fordi hun flåede ham fra hinanden. Hvis man vil have en stærk mand, skal man selvfølgelig dels prøve, om han kan tåle én – men man skal sandelig også beundre alt det, han er, bygge ham op og respektere ham. De prøver, nogle kvinder udsætter mænd for, ligner systematiske karaktérmord – og jeg tror, det morderiske kommer fra kvindernes eget dybe selvhad. Det får man ikke en sjov, selvsikker, kærlig mand ud af. 
 
Hvad med en mands loyalitet, evne til dybe samtaler, hans kreativitet i konfliktsituationer og hans humor? Hvad med hans livshistorie, hans interesse i ens kringlede sind og hans respekt for ens forhold til familie og venner? Her ville jeg kigge, hvis jeg ledte efter en ny partner. Bøffer! Hahaha! 
 
Med hensyn til det politiske forholder det sig en smule anderledes, synes jeg, for her taler vi om fundamentale værdier. Jeg kender et par, der er glade sammen på 32. år, han er DF´er og hun er SF´er… Men selv er jeg ikke lykkedes med at blive glad med nogen, hvis grundlæggende holdninger har været meget langt fra mine. Men jeg har prøvet, for under vores politiske fernis gemmer der sig mange spændende menneskelige mysterier.

Mange hilsener og håb om en livlig venindeaften, Nikoline

Læs også: Nikolines brevkasse: Jeg nyder fortryder mit nye liv. 

 

 

 

Læs mere om: