Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg savner min ekssvigerdatter"

"Jeg har det elendigt. Min svigerdatter, som jeg har kendt, fra min søn var ganske ung, var som en datter for mig, og jeg savner hende og hendes glade væsen - og hendes familie". Læs brevet til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Vores søn, der er 27, gik i julen fra sin kæreste gennem 10 år. Det var ret udramatisk, og de skiltes i bedste ro og orden, har siden fået solgt deres fælles lejlighed og er på alle måder kommet videre begge to.
 
 
Men jeg har det elendigt. Min svigerdatter, som jeg jo har kendt, fra min søn var ganske ung, var som en datter for mig, og jeg savner hende og hendes glade væsen. Min mand og jeg var også tæt knyttet til hendes forældre, og vi skiftedes til at holde højtider sammen, så de unge ikke skulle vælge, hvem de ville være sammen med.
 
Min søn har ønsket et rent brud, og det gælder også os, mener han. Han vil ikke have kontakt til hendes familie længere – ikke ud af  vrede følelser, men fordi han vil videre i livet med nye bekendtskaber. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i, men jeg er ældre og har mere end én gang erfaret, at man ikke skal give slip på gode venskaber, som fungerer.
 
Jeg har forsigtigt spurgt, om det vil være okay med ham, hvis min mand og jeg fortsat ser familien, men den tanke er han ikke vild med. Hvis han nu kommer med en ny kæreste, vil det virke mærkeligt, at hans forældre stadig ser hans ekskæreste, mener han.
 
Jeg vil ikke gå bag hans ryg, men det vil være et stort tab for mig, hvis jeg skal lukke helt ned for kontakten til min ekssvigerdatter og hendes familie.
Hvad mener du om hele redeligheden?
Kærlig hilsen Ingeborg
 
LÆS OGSÅ: Min svigerdatter kan ikke døje mig
 

Kære Ingeborg

Jeg synes, du skal holde kontakt med din søns ekskæreste og hendes familie med hyggelige mail og hilsener – og tage sagen op igen med din søn om et par måneder. Hvis han ikke er såret, vil han formentlig godt kunne rumme, at I ser hans ekskæreste og forhenværende svigerfamilie, når støvet har lagt sig.
 
Det med et rent brud og nye bekendte... jo, ja... men sagen er, at i vore dages patchworkfamilier er der opstået så mange nye, skæve familieformer. Jeg kender mange, deriblandt mig selv, der holder jul med hans tredje kones mor, fødselsdage med hendes halvlillebrors kærestes far og møder den nye mands afdøde kones børns bonusbørn til sommerfesten.  
 
Når verden ser sådan ud i dag, hvorfor skulle I så kappe forbindelsen til nogle mennesker, I virkelig holder af – og som formentlig holder af jer? Hvis der også er krummer i den kæreste, din søn finder næste gang, vil hun kunne se, at det er dejligt med et Cirkus Hurlumhej.
 
KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje
 
Hun vil forstå, at I sagtens kan engagere jer i hende, selv om I stadig har en relation til hans gamle kæreste og hendes familie. Den nye har måske også børn med fra tidligere forhold! Og din søns ekskæreste får formentlig også snart en ny ven... hvorfor ikke gøre ”the more, the merrier” til familiens nye motto?
Mange hilsner Nikoline
 
Skriv til Nikoline Werdelin
Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected] 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
 
LÆS OGSÅ: Min søns kæreste roder og sviner