Arbejdsliv

Så meget taber du dig ved at stå op og arbejde

Hvis du normalt sidder ned og arbejder, vil du kunne se det på vægten, hvis du stiller dig op i stedet

Selv om kontorbordet kan hæves og sænkes, så vælger de fleste af os, der har et stillesiddende arbejde, alligevel at sidde ned, når vi er på arbejde.

Og det på trods af at de fleste af os kender til vigtigheden af at få noget variation ind i vores arbejdsdag. Og at hæve kontorbordet og stå op og arbejde i stedet for at sidde ned er variation nok.

Har du svært ved at finde tid til at træne, så prøv HIIT-træning. Læs om HIIT-træning her

Det handler om vane
Og grunden til at vi er mange der ikke får hævet bordet og rejst os op, handler om vane.

- Det handler oftest om at få tillagt sig nogle gode vaner. Prøv eksempelvis at hæve dit skrivebord til passende stående arbejdshøjde, lige inden du går til frokost. Så har du gjort klar til, at du står op og arbejder efter din frokostpause. Inden du går hjem, hæver du bordet igen til passende ståhøjde, så er det klar til dig næste morgen, når du møder på arbejde, lyder rådet fra SØNDAGs sundhedsekspert Hanna Tómasdóttir, der er fysioterapeut.

De sunde fordele ved at stå op
Og der er flere fordele ved at udnytte at kontorbordet rent faktisk kan hæves og sænkes.

Dit basalstofskifte falder drastisk, når du sidder. Vælger du at stå oppe i blot tre timer dagligt, vil det i gennemsnit resultere i en ekstra forbrænding på 3,6 kilo fedt om året.

Og jo længere tid du sidder hver dag, desto større risiko er der for, at du udvikler hjerte-kar-sygdomme samt type 2-diabetes.

Læs mere om, hvordan du integrerer motion i din hverdag

Galleri: 6 tips til at booste forbrændingen

6 tips til at booste forbrændingen

Læs mere om: