Rejse til Sverige - gode tips til overnatning
Rejser

Rejsetips: Forlænget weekend i Sydsverige

Det er en kort rejse til Sverige - og de har nogle herlige overnatningssteder, hvis du har lyst til en anderledes mini-ferie eller forlænget weekend kun få timer væk…

Småland sender tankerne til rødmalede træhuse og køer, der matcher, Astrid Lingren, små landsbyer og ikke mindst de store, grønne skove, hvor man – hvis man er rigtig heldig – kan få øje på en elg.

Man kan komme helt tæt på den svenske natur med en overnatning af den lidt særprægede slags. Svenskerne er fyldt med sjove ideer, når det kommer til overnatningssteder.

Læs også: Skønne weekendoplevelser i Sveriges spisekammer

Overnat i den syvende himmel

Midt i naturen ligger et idyllisk skovhotel med det meget passende navn, Sjunde Himlen. Her sover man i bogstavelig forstand 6,5 meter oppe i egetræstoppene. Om morgenen hejses en stor morgenmadskurv op på balkonen til trætopshytten - så er det bare at nyde nybagt brød på trætop-terrassen. Læs mere om skovhotellet her!

Sov som hobbitten

Det er nok specielt børnene, der får en oplevelse på Norrqvarn hotel. Her kan man bo helt eventyrligt i sjove hytter, der ligner kæmpe fluesvampe, paddehatte og træstubbe. De finulige hytter ligger mellem træer lige ved den flotte Götakanal, så der er gode muligheder for at sejle kano – og hvis I ryger i vandet er der sauna. Læs mere her!

Rejse tips til Sverige - bo i de eventyrlige hytter, der ligner magiske, kæmpe svampe

Læs også: Wellness-ferie i Polen

Ø-ejer for en dag

I Småland kan man overnatte på sin egen ø. Øen Ramoa ligger midt i et smukt ørige. Hvis man sejler til øen i kano, hvilket mange gør, så kan man udforske den flotte natur på vejen. Læs mere om Ramoa her!

Sveriges bedste B&B

Går man efter det bedste af det bedste, er Grimsnäs Herrgård et godt bud. Mia og Sune, der driver den hyggelige gård og Bed&Breakfast (B&B) går meget op i økologi, ligesom markerne omkring gården er naturbeskyttet område med gode vandreruter. I sommeren 2015 røg stedet helt til tops og vandt Swedish Welcomes pris for bedste B&B i hele Sverige. Læs mere her!

Overnat på Sveriges bedste B&B på din rejse til Sverige
 
Læs også: Vandring gør godt for krop og sjæl
Læs mere om: