Tag på juletur til Tyskland - der er mange hyggelige julemarkeder i Berlin
Rejser

Julemarkeder i Berlin

Du kan finde mere end 60 forskellige julemarkeder i Berlin, men ét skiller sig ud: WeinachtsZauber – juletrylleriet – på Gendarmenmarkt.

Fra sidst i november og frem til jul går det løs med julemarkeder i mange tyske byer, og Berlin er bestemt ikke en undtagelse.

Selv om Berlin med sine 60 forskellige julemarkeder kan forekomme at være én stor sammenhængende julekulisse, der lokker med nybagte vafler og glühwein, blandet med øl i stride stømme, kæmpemæssige pariserjul og kilometervis af lysguirlander, er der ét, som skiller sig ud: WeinachtsZauber - juletrylleriet - på Gendarmenmarkt.

Læs også: Chefredaktør Stinne Bjerre's tips til udlandets julemarkeder

Det mest raffinerede af julemarkeder i Berlin

Alene navnet indikerer, at der er tale om noget ganske særligt. De elegante, spidse hvide telte forvandler hele pladsen til det smukkeste hvide vinterlandskab og understreger, at WeinachtsZauber er byens mest raffinerede julemarked. Også hvad angår underholdning.

Her er shows med bl.a. jonglører, akrobater og ildslugere, koncerter med klassisk musik, jazz og gospel. Og selv om man kan købe mere traditionelle julemarkeds-spiser (i Tyskland ensbetydende med grillede pølser), er nogle af Berlins bedste kokke også rykket ind i madboderne, hvor de tilbyder alt fra de lækreste snacks til udsøgte menuer.

Intet julemarked uden kunst og kunsthåndværk, og det er der naturligvis også på Gendarmenmarkt. Men igen: Det er kun de ypperste, der får plads i de hvide telte.

Vil du selv opleve de hyggelige julemarkeder i Berlin? Nilles Rejser tilbyder pakkerejer med bl.a. bus, hotel, udflugter og dansk rejseleder. Læs mere her!

Læs mere om: