Kendte kvinder

Tv-journalist Mette Vibe Utzon om mødet med sin mand: Han var alt for smuk og tjekket

Mette Vibe Utzon har været gift to gange. Begge gange med mænd, der som hende selv, er journalister. Men kæresten Jan er ikke journalist. Faktisk minder Mette og ham ikke rigtig om hinanden, men det behøver nu slet ikke være en dårlig ting. Det fortæller hun i denne uges SØNDAG

Hun er kendt som tv-værten med de solar plexus skarpe spørgsmål, bl.a. fra Detektor på DR 2, men bag den kontante skærmprofil og det nye, voksne look gemmer sig et privat og følsomt gemyt. Nu fortæller hun om bruddet med sin anden mand for flere år siden og om mødet med sin kæreste Jan.  

Birthe Kjær om sine korte forhold: Jeg burde have arbejdet noget mere med kærligheden

Mødet med Jan

–  At Jan er fra en helt anden branche, har været supersjovt og også nogle gange lidt irriterende. Det er gået op for mig, at vi journalister har en helt bestemt tone, når vi mødes. Jan kan godt synes, at den tone er lidt barsk og rå.

Sådan fortæller Mette Vibe Utzon om sin kæreste gennem de seneste fire år, musikeren Jan Rørdam. De to mødte hinanden for nogle år siden til en privat fest hos en bekendt.

– Forskellige venner havde forsøgt at varme op under os begge. Jeg tænkte, at jeg skulle i hvert fald ikke have noget med ham at gøre, for han var alt for smuk og tjekket. Men det skulle jeg så alligevel. Det var dejligt.

Flere år tidligere havde Mette Vibe Utzon været igennem sin anden skilsmisse. Nemlig skilsmissen fra hendes børns far.

– I anden omgang var min skilsmisse meget hård, og før da kunne jeg ikke forstå dem, der ikke ”bare kunne være gode venner” eller ”bare kunne finde ud af alting sammen”. Men det forstår jeg godt nu. Jeg forstår godt, hvad det er for følelser, der er til hinder for, at livet ”bare” kan gå videre.

Tv-vært Cecilie Beck om sin skilsmisse: Man tror, at verden går under

En bedre ven

Og selv om skilsmissen gjorde ondt på dem alle, så kan der ifølge Mette Vibe Utzon også være gode ting forbundet med en hård oplevelse.  

– Det er sundt, hvis man altså kommer op igen. For så tager man et eller andet med sig op fra bunden af mørket, som kan bruges. Og det synes jeg, at man bør bestræbe sig på: At tage noget fra bunden med op i lyset og så kigge på det. Ikke bare skynde sig at smide det ned i dybet igen.

Men beholde en lille klump nede i lommen, som man kan minde en om, hvad det var, man fandt dernede på bunden.

Selv fandt Mette Vibe Utzon en større forståelse for, at hun med egne ord dybest set ikke aner, hvad der foregår inden i andre mennesker og en forståelse for, at alle mennesker træffer deres valg ud fra de bedste intentioner.

– Jeg er ikke mere så dømmende over for andre mennesker. Og jeg tror, at jeg med den indsigt er blevet en bedre ven for mine venner.

Karen-Lise Mynster: Vi bliver mere hærdede af livet

Læs SØNDAG på iPad

Læs mere om: