Kendte kvinder

Tina Gylling Mortensen: Vi bliver klogere af at opleve mørke

Hun er skuespillerinden som vi ofte ser i både film og tv-serier. Hun er aktuel i Zirkus Nemo, hvor hun får opfyldt drømmen om at være zirkusprinsesse. Her fortæller hun til SØNDAG om at overkomme livets kriser.

Mille Dinesen efter sygdom: Tag ansvar for dit eget liv! Læs interviewet her på søndag.dk

For store forventninger

Generelt har Tina Gylling Mortensen aldrig været bange for at se de mørke sider af livet i øjnene. De optager hende mindst lige så meget som de lyse sider. 

– Jeg synes, at vi i dag har for store forventninger til, at vi skal være lykkelige hele tiden. Sådan lever ingen jo. Alle kommer til at opleve mørke, og det er også det, vi bliver klogere af, siger hun til SØNDAG.

Ulla Essendrop kan hverken svømme eller lave mad – læs det ærlige interview her

Den største krise

En af de største kriser i sit liv oplevede hun, da instruktøren Henrik Sartou døde i 2005 af kræft som kun 40-årig. 

– Han var fuldstændig afgørende for mit teaterliv i Mammutteatret. Vi havde lavet mange svære og vigtige ting sammen, og der var ingen som ham. Efter hans død mistede jeg for første og eneste gang lysten til at spille teater.

– Jeg var ikke bare udmattet og ked af det, jeg vidste ganske enkelt ikke, hvordan jeg skulle komme videre. 

– Han skulle have lavet en forestilling hos os, det år han døde. Den udskød vi til næste sæson og lå stille med Mammutteatret i et år til halvandet bagefter. Det var virkelig svært at finde fodfæste igen. 

– Men så begyndte vi bl.a. at spille nogle fantastiske stykker af skuespiller og dramatiker Nicolas Bro, og det var med til at give mig ny inspiration, siger hun til SØNDAG.

Annette Heick: Jeg kunne lægge mig i fosterstilling og tude, men det får jeg sgu’ ikke noget ud af

Humor er den afgørende faktor

I dag er det stadig de store historier, der interesserer hende mest, dem, hvor der er vældige følelser og vigtige emner på færde. Men samtidig peger hun også på humor som en afgørende faktor i både arbejde og privatliv.

– Der er en masse energi og inspiration og overlevelse i humor – det er den, der tit lysner tingene, når det bliver for mørkt. Derfor bliver det også så dejligt at være med til at få folk til at le i Zirkus Nemo.  

– Der er en stor charme ved at arbejde sammen med så mange forskellige, som jeg gør, siger hun til SØNDAG.

Læs mere om: