Kendte kvinder

Lotte Andersen: jeg har en god ven i tiden

Skuespilleren om nytårsforsætter, »Mozart« teaterkoncert og filmen »Undskyld jeg forstyrrer«.

Har skuespilleren Lotte Andersen nytårsforsætter? Og hvorfor kalder hun sig selv en regnormetype og en vandrende pind? Læs om den 48-årige skuespiller, der lige om lidt kan ses i den stjernespækkede film "Undskyld jeg forstyrrer" af instruktøren Henrik Ruben Genz, som også stod bag filmen "Frygtelig lykkelig".
 

Lotte med sang

Lotte Andersen har været med i mange teaterkoncerter og musicals. Her er nogle af dem.

  • "Mozart", teaterkoncert, 2011.
  • Beatles-forestillingen "Come Together", 2009.
  • "Matador", musical, 2007. (I rollen som Maude!)
  • "Gasolin Live", 2006
  • "Woyceck", Los Angeles, 2003.
  • "Snedronningen", teatermusical, 2000.
  • "Ned på jorden", teaterkoncert, 1997.
  • "Gasolin", teaterkoncert, 1994.
  • Debuterede med sit eget album "Hjemmefra" i 2010.

På Betty Nansen Teatret står Lotte Andersen og synger Mozart på engelsk og i kaskader af vand.

I biograferne kan hun ses lige om lidt i filmen »Undskyld jeg forstyrrer«, hvor hun har rollen som den meget dominerende mor til filmens hovedperson Helene, spillet af det nye, unge stortalent Sara Hjort.

Her i foråret dukker Lotte Andersen så også op i TV2's nye tv-serie »Rita« som eks-konen til ham, hovedpersonen Rita - spillet af Mille Dinesen - nu er interesseret i.

Og fra slutningen af januar skifter hun "Mozart"-forestillingen ud med forestillingen »Lykke Bjørn«, som hun skal på turné med rundt om i Danmark. En rolle, hun i øvrigt var nomineret til teaterbranchens fine pris, en Reumert, for sidste år.

Nytårsforsætter?

Skuespilleren Lotte Andersen klager ikke. Hun har godt med arbejde, siger hun. Men har hun også »godt med nytårsforsætter«, har vi spurgt. Og svaret lyder:

- Nej, nej. Slet ikke. Jeg laver aldrig nytårsforsætter. Jeg dur ikke til det med at sætte en skillelinje og ændre tingene derefter.

- Jeg er lidt mere en regnormetype. Jeg gør tingene i nogle langsomme bevægelser. Det sker ikke med et hurtigt cut.
 

- Det kan godt være, jeg ligner én, der gør tingene pludseligt og hurtigt og i store, voldsomme skift. Men i virkeligheden er jeg meget langsom. En reptil, der kan stå stille i samme stilling meget længe. En vandrende pind, måske. Sådan er jeg indvendig.

God ven

- Jeg har aldrig været typen, fortsætter hun, - der har kunnet det dér: »Bum, bum, fra i morgen skal alting være anderledes!« Sådan fungerer det ikke hos mig.

- Jeg har en god ven i tiden. Vi er blevet gode venner, tiden og jeg, og jeg ved, den ordner en del ting for mig. Derfor er jeg heller ikke så kategorisk. Det er ikke mit temperament.

- På den måde lever jeg godt nok op til mit stjernetegn som Fisk. Jeg flyder mere. Og lader tiden gå.
 

Læs mere om: