Lise Nørgaard fylder 100 år - her er mændene i hendes liv
Foto: Jeppe Michael Jensen, All Over Press
Kendte kvinder

Lise Nørgaard: Jens var manden i mit liv

Journalist og forfatter til Matador, Lise Nørgaard, fortæller i ny biografi om mændene i sit liv.

I 1938 blev Lise Nørgaard gift i en alder af 21 år, men ægteskabet holdt dog ikke, selv om hun fik fire børn med sin mand Mogens. Christian blev født 4. juli i 1941, tvillingerne Anne og Bente er født i 1943 og Dorte i 1946. I dag er Dorte 71 år, Anne og Bente er 74 år, mens Christian tidligere er død af kræft.

Mogens var ikke det rigtige valg for Lise, og hun var ikke det rigtige valg for ham. Efter de første ti års ægteskab med Mogens var Lise ved at køre sur i at stå alene med ansvaret for hjemmet i Roskilde. For ikke at tale om den, ifølge hende, ”ørkesløse omgang” med andre hjemmegående fruer, hvor hun kedede sig bravt.

Hun lod sig skille til mere end almindelig opstandelse i Roskilde, hvor hun hørte bemærkningen: ”Du berøver jo dine børn chancen for at blive tredjegenerations Roskilde-borgere”.

Lise Nørgaard om kvinders stemmeret: Det var som om, at de fleste mænd havde to stemmer!

Jens var manden i Lise Nørgaards liv

Hun blev senere ansat på Politiken på Rådhuspladsen, hvor hun mødte sin nye mand Jens, der blev manden i hendes liv.

”Min idealmand ser godt ud, er velsoigneret, og så er han loyal og har humor. Gerne på grænsen til det sarkastiske og fornærmende, og alt det levede Jens op til. Det bedste var ikke godt nok til mig. Da jeg for eksempel gik til ballet hos Inge Juul Hansen med en masse fine damer, blev mit sorte tørklæde fra Dior på sælsom vis væk blandt familiemedlemmer fra så fine familier som F.L. Smidth og Mærsk Mc-Kinney Møller. Jens fik skaffet et nyt tørklæde magen til fra Dior i Paris. Sådan noget gjorde han. Det ville Mogens aldrig have gjort. Skal vi tale om manden i mit liv, så er det Jens.”

Ikke for enhver pris

Han døde desværre af kræft i 1984, så de fik 35 år sammen. Lise har aldrig for alvor ledt efter en tredje mand, for som hun siger:

”Jeg ville ikke finde nogen for enhver pris. I den alder var der en del Lærer Andersen-typer, der skulle plejes og passes og småforsørges. Tanken om at skulle opdrage endnu én til ikke at smide sine underbukser på gulvet tiltalte mig heller ikke.”

Læs også interviewet med Lise Nørrgard i anledning af hendes 100 års fødselsdag

Læs mere om: