Line Baun efter frying: Jeg blev vred, og så gik jeg i gang
Kendte kvinder

Line Baun efter fyring: Jeg blev vred, og så gik jeg i gang

I tyve år hoppede Line Baun Danielsen fra det ene TV-job til det andet. Men i 2008 modtog hun fyresedlen på Go’morgen Danmark. Det var starten på noget nyt

Line Baun om fyringen, og hvordan hun kom videre

Line Baun Danielsen kom ind i TV-branchen ved et tilfælde. På daværende tidspunkt var hun engageret i Dansk Ishockey Union, og da TV2 skulle startes op, anbefalede formanden hende til jobbet som tv-vært på den kommende sportsredaktion. I årene der kom, fyldte Line CV’et med store jobs. Med et frimodigt smil serverede hun nyhederne på TV2, og i 2004 guidede hun danskerne igennem kronprinseparrets store dag.
I tyve år stod Line aldrig stille – som følge af headhunting kom det ene job efter det andet. Indtil hun i slutningen af 2008 modtog sin første fyreseddel.

 – Det var virkelig et dunk i hovedet. Jeg havde hele tiden sagt til mig selv, at det at være tv-vært er ligesom at være professionel fodboldspiller. Alt har sin tid, og man bliver overhalet indenom af nogle, der er kvikkere, smartere, yngre eller mere moderne. Men en ting er at sige det, en anden er at have følelsen.

Aldersfiksering

Line havde det svært ved at sige farvel til arbejdet i tv-verdenen, som havde været en så stor del af hendes liv og ikke mindst hendes egen selvforståelse. Når hun kigger tilbage, var det nogle ærgerlige omstændigheder, som hun og medværten Ole Stephensen blev fyret under.

– Jeg synes ikke det var en pæn måde, det blev formidlet på. Det der med aldersfiksering var træls, for jeg synes faktisk ikke, at man nødvendigvis behøver at have en alder som journalist. Fyringen er jo ikke noget, der fylder i dag. Den fyldte dengang, men måske mere fordi, det var at sige farvel til noget, man har været en del af mig i mange år.

Tv-vært Tine Götsche: Jeg arbejder med 200 km i timen hele dagen

Men det var ikke noget, der slog Line ud. Evnen til at se muligheder fremfor begrænsninger gav fyringen fra TV2 en ny betydning – hun kunne starte forfra med sit helt eget projekt på tegnebrættet.

- Først var jeg ked af det, så blev jeg vred, og så gik jeg i gang. Det var ligesom min sorgbehandlingsproces. Jeg skulle jo tjene penge på et eller andet, så jeg startede et firma. Det havde jeg aldrig prøvet før, så det var en smaddersjov proces, og så blev det et projekt, jeg løb efter.

Tilbage til tv

I 2011 ringede TV2 Lorrys direktør. Han ville have Line tilbage på skærmen. På Lorry stod de og manglede en nyhedsoplæser, og her blev Line anbefalet.

- Jeg blev både glad og forundret og alt muligt andet, for jeg havde egentlig bestemt mig for, at jeg ikke skulle lave tv mere.

I begyndelsen måtte Line arbejde halv tid på TV 2 Lorry og halv tid i sit firma. Firmaet blev desværre erklæret konkurs, og hun fortsatte derefter fuld tid på Lorry, men kører stadig sit andet firma ved siden af, hvor hun rådgiver i kommunikation og medieoptræden. 

- Jeg har overhovedet ikke fortrudt det. Og lige nu, hvor vi buldrer derudad, har jeg en følelse af at være tilbage på en skude, der har sat en ny kurs. Vi har ligesom sat en ny ramme for, hvad det vil sige at lave regional-tv.

GALLERI: Line Baun i galla

Læs mere om: