Smukke Maxima af Holland

Kendte kvinder

Hollands kommende dronning: Derfor græd Maxima til brylluppet

Hollands kommende dronning Maxima brød ud i tårer, da hun blev gift med prins Willem-Alexander. Maximas far var nemlig ikke velkommen til brylluppet

I april 1999 mødte Maxima og prins Willem-Alexander af Holland hinanden for første gang. Det var ved et arrangement i Sevillia i Spanien. Den 30. april i år bliver den argentinske skønhed prinsesse Maxima dronning af Holland, når landets nuværende dronning Beatrix abdicerer.

Og i løbet af de mange år mellem det første møde og den 30.april 2013, hvor Holland får en ny dronning - nemlig Maxima - er der sket mange ting. Maxima og Willem-Alexander har fået tre børn. Og så er de naturligvis også blevet gift.

Men Maximas forældre var ikke til stede til brylluppet. Ikke fordi de ikke kunne komme, men fordi de ikke måtte.

LÆS MERE: Mange af os elsker at se de kongeliges mange smukke kjoler. Her kan du se prinsesse Maries smukke brudekjole - og hvordan hun ser ud, når hun trækker i arbejdstøjet.

Maximas fars fortid, som Holland ikke brød sig om

Det blev nemlig en stor og meget omtalt sag i Holland, da det kom frem, at Maximas far, den velhavende Jorge Zorreguita, havde været landbrugsminister i Argentina fra 1979 til 1981. Han havde altså siddet med ved magten i et sort kapitel af Argentinas historie fra 1979 til 1983, hvor et brutalt militærdiktatur under general Videla havde styret landet.

Vil du se mere til Hollands kommende dronning Maxima? Under artiklen har vi samlet en masse skønne billeder af Maxima.

En fortid, som ingen brød sig om. Men Maxima kunne hollænderne lide. Men ikke hendes fars fortid, hvor lidt han end personligt måtte have været involveret i de drab og grusomheder, der foregik i de år.

Derfor måtte Maxima også svare på spørgsmål om netop sin far i forbindelse med den officielle forlovelse i marts 2000.

LÆS MERE: Gense også billeder fra Mary og Frederiks bryllup og få svaret på, om Mary er en gevinst for monarkiet.

Far blev forment adgang til bryllup

Og ved brylluppet den 2. februar 2002 havde Maxima heller ikke sin mor og far med. Det var den pris, det hollandske parlament forlangte: Jorge Zorreguita var forment adgang. Maximas mor måtte gerne deltage, men hun valgte at blive væk og være solidarisk over for sin mand. Dog deltog andre af Maximas argentinske familiemedlemmer, bl.a. hendes søskende.

Maxima var en smuk brud i sin elfenbenshvide silkekjole, kreeret af den italienske modedesigner Valentino. Og da kirkerummet i Nieuwe Kerk i Amsterdam fyldtes med tonerne fra en argentinsk tango, »Adios Nonino«, som blev spillet til ære for bruden, og også hendes far, for det er hans yndlings-musikstykke, og bruden bare ikke kunne holde tårerne tilbage længere og græd og græd.

Kilder: »Europas kronprinsesser« af Karen Seneca og Jim Lyngvild, »Profession: prinsesse« af Catarina Hurtig samt Infomedia

Læs mere om: