Kendte kvinder

Hanne Bech Hansen: Jeg er glad for at være blevet gråhåret

Husker du Hanne Bech Hansen, da hun var politidirektør? Altid genkendelig med sit karakteristiske mørke hår. I dag er hendes look helt anderledes.Og om gråt er flot? Ja, mon ikke!

Hvornår giver vi slip? Hvornår er vi parate til at stoppe med hårfarverne og i stedet lade de grå hår tage over?
Er det, når vi har rundet 50? Eller 60? Før måske? Eller aldrig!
Eller er det simpelthen, når vi ikke orker at blive ved med at skulle farve hår resten af livet og når til enighed med os selv om, at nu er tiden inde til at turde tro på, at gråt kan være flot?

Flotte frisurer til gråt hår

Færdig med sort

For Hanne Bech Hansen var beslutningen enkel. Det fortæller den fhv. politidirektør ved Københavns Politi i SØNDAGs sundhedsmagasin "SUND hele livet". Her siger den nu 76-årige Hanne Bech Hansen nemlig:
- Jeg holdt op med at farve mit hår sort, da jeg gik på pension. Og det har jeg ikke fortrudt. Jeg er virkelig glad for mit grå hår.
Hanne Bech Hansen gik på pension i 2009 i en alder af 70 år efter 14 år i embedet.
Til afskedsreceptionen var hun stadig lige så solbrun og lige så mørkhåret, som hun havde været i alle de år, hvor hun var kendt i offentligheden. Håret og den solbrune kulør var så karakteristisk en del af hende, at Ulf Pilgaard ude i Cirkusrevyen nærmest bare behøvede at tage en velfriseret mørk korthårsparyk på, så vidste publikum, at det var Københavns politidirektør, der blev parodieret på scenen.  Men afskedsreceptionen blev altså også en afsked med det mørke, farvede hår.

Sådan plejer du dit grå hår

En æressag at blive gammel

Hanne Bech Hansen er en flot kvinde, der bærer sin alder med elegance. Og det grå look har ikke fået hende til at se ældre ud. Nærmere tværtimod. Men det er ikke det afgørende for hende selv.
- Jeg er ikke hysterisk med, at man ikke skal kunne se, at jeg bliver ældre, siger hun.
- Jeg synes da, det er en æressag at blive gammel. Jeg prøver altid at gøre mig så pæn, som jeg kan blive. Men at der kommer en ny rynke her og der, det er jeg totalt ligeglad med. Og det mener jeg helt oprigtigt!

Er som i trance

Den solbrune kulør har hun bevaret. For Hanne Bech Hansen er soldyrker. Det har hun været alle dage. Ligesom sin mor, i øvrigt, fortæller hun. Og det har hun tænkt sig at fortsætte med at være, selv om hun godt ved, at man skal passe på med solen. 
- Jeg har det fuldstændig som folk, der er i trance, når jeg sidder i solen. Jeg bliver helt høj. Jeg havde nok været pænere uden al den sol. Så havde jeg måske ikke haft en rynke nu. Men det kan jeg ikke tage mig af. Nu er jeg altså 76, så der er grænser for, hvad der kan ske af forfærdelige ting. Det er i hvert fald for sent at få mig til at holde op med at sætte mig ud og nyde solen.
I "SUND hele livet" fortæller Hanne Bech Hansen ellers videre om, hvordan hun holder sig så godt, om gåture og om at stille bilen og cykle rundt, når hun er i sit elskede sommerhus på Fyn, og få luft i det flotte, grå hår. 

Produkter til det grå hår

Gråt hår er modtageligt for snavs og forurening. Brug derfor shampoo og balsam, som er beregnet til gråt hår - det »clearer« farven og neutraliserer gule toner.

Silver shampoo, 205 kr. fra Davines kan købes her
Conditioner 245 kr. fra Davines kan købes her

Sulfatfri shampoo med caviar fra Alterna. Neutraliserer uønskede, gyldne nuancer og fremmer klarheden i blond og gråt hår

Blonde Shampoo, 310 kr. kan købes her
Conditioner, 310 kr., kan købes her.

Læs mere om: