Kendte kvinder

Caroline Boserup: Derfor stoppede jeg på Aftenshowet

Den tidligere tv-vært Caroline Boserup sagde først farvel til TV 2 og siden Aftenshowet. Få hendes egen forklaring her

De fleste danskere kender Caroline Boserup, som tv-værten, der i ni år arbejde som vært på TV 2 nyhederne, og som blev gift og siden skilt fra kollegaen Rasmus Tantholdt, som vi kender som TV 2s udenlandskorrespondent.

Da Caroline Boserup sagde sit værtsjob på TV 2 op i 2008, rykkede hun også om bag skærmen.

Inden Aftenshowet har hun blandt andet været redaktionschef på »Danmarks Indsamling 2010«, der jo som bekendt var året, hvor et voldsomt jordskælv rystede Haiti, og man valgte også at samle ind til jordskælvsofrene. Og selv om Caroline Boserup har været vant til at lave tv, så var jobbet noget helt andet.

LÆS MERE: TV-vært Cecilie Beck, der er gift med Rasmus Tantholdt, er ikke kun interesseret i nyheder. Hun brænder også for socialt arbejde. Læs hvorfor lige her!

Danmarks Indsamlingen med ny rollefordeling

- Det var en stor mundfuld. Selv om jeg havde haft ansvar som vært, havde jeg ikke været chef før. Jeg havde faktisk altid tænkt, at jeg ikke havde lyst til at være leder. Men til gengæld havde jeg været vant til at stå i front og få kommandoer, når der skulle samles ind. Jeg havde tidligere været vært på indsamlinger til fordel for Irak og for Asien efter tsunamien. Nu var rollefordelingen bare anderledes, siger Caroline Boserup.

Efter indsamlings-succesen var Caroline Boserup med til at lave en tv-opfølgning fra Haiti. Derefter stod hun for endnu en »Danmarks Indsamling«. Og derpå blev hun redaktør for Aftenshowet

LÆS MERE: Det er ikke kun Caroline Boserup, der har oplevet at jobbet som tv-vært er travlt. Line Geertsen har taget konsekvensen. "Jeg har en lille vennekreds, ingen hobby og dyrker ikke sport." Læs hvordan hun har tacklet den prioritering.

Aftenshowet har nerve og nærvær

Et job, hun fandt "spændende og udfordrende, bl.a. fordi aftenshowet kombinerede den nerve, der er i nyhedsjournalistikken med noget mere nærvær, som jeg syntes, vi manglede ind imellem i Nyhederne."

Men efter knap et år dér sagde hun stop på Aftenshowet.

Hvor valgte du at stoppe på Aftenshowet?

- Igen var jeg røget ind i en vagtplan på Aftenshowet. Flere dage om ugen mødte jeg klokken 7.30 om morgenen og var hjemme kl. 20.30 om aftenen. Jeg havde et barn, der til sidst sagde, helt ærligt, mor. Og han havde jo ret: Det var lige præcis sådan, jeg ikke ville have det, da jeg stoppede på Nyhederne, siger Caroline Boserup om at stoppe på Aftenshowet

Læs mere om: