Kendte kvinder

10 spørgsmål til Malou Aamund

Malou Aamund svarer på 10 spørgsmål. Blandt andet om, hvad hun gerne ville lave om på ved sig selv, og hvorfor hendes datter fortjener et skulderklap.

Malou Aamund, politiker og mor til tre, er en kvinde, der ikke var lige populær alle steder, da hun efter kun tre måneder i Folketinget og valgt ind for Ny Alliance besluttede at forlade partiet og melde sig under Venstres faner.

Her på siden svarer hun åbent og ærligt på 10 spørgsmål om alt lige fra yndlingsmad, hvornår hun sidst har strikket og hvorfor hun elsker kartoffelmos.

1. Den bedste tid på døgnet?

Eftermiddage, når jeg har nået det, jeg skulle. Så er der mere ro på. Det er tit dér hen på den sene eftermiddag, at der er en brudflade på døgnet. Og jeg kan godt lide, når det bryder over, fra arbejde til privat, fra eftermiddag til aften.

2. En film, du kan se igen og igen, eller som har betydet noget særligt?

Jeg tænker på to film, som jeg har set indenfor de sidste par år, og som virkelig har gjort indtryk: »De andres liv« og »Brokeback Mountain«.

3. Hvornår har du sidst haft et strikketøj i hænderne?

Vi skal helt tilbage til skoletiden, hvor jeg strikkede et par handsker til mig selv. Den ene handske blev normal, mens den anden fik bare én finger, en meget lang finger, men jeg gik skam med den.

Min mand har til gengæld strikket en sweater til mig. Da han var ung og bevægede sig i punkmiljøet, begyndte han at strikke og fik strikket en halv sort sweater. Så på et tidspunkt op til min fødselsdag hjalp hans mor ham med at strikke den færdig.

Og nu, når jeg går rundt med den på oppe i vores sommerhus, og jeg siger, at den har Mikael strikket til mig, så bliver folk altid lidt imponerede.

4. Hvem fortjener et klap på skulderen?

Det er der helt sikkert mange, der gør. Men som mor tænker jeg straks, at det gør min ene datter, som vi lige har været til skole-hjem-samtale med. Hun fik så meget ros, ikke bare for hvordan hun er fagligt, men også for hvordan hun opfører sig overfor sine kammerater. Det har jeg været SÅ stolt af!

5. Hvad ville du helst lave om på ved dig selv, hvis du kunne?

Når jeg tænker på, hvad jeg virkelig gerne ville kunne, som jeg ikke kan, så er det at synge vidunderligt. Det må være den største vuggegave at have fået.

6. Hvem ville du gerne spise middag med - med frit valg på alle hylder?

Shakespeare. Han har skrevet det mest fantastiske, der er skrevet.

7. Yndlingsmad?

Lige nu kan jeg godt lide jomfruhummer. Men jeg har også altid været glad for solid dansk mad, sådan som min farmor lavede det. Kartoffelmos har været min livret, lige siden jeg var barn, og jeg elsker det stadigvæk.

8. Hvad hader du at være nødt til at bruge tid på?

At udfylde skemaer. Skemaer af enhver slags. Men det kan Mikael faktisk godt lide. Det er ret heldigt.

9. Hvornår har du sidst forkælet dig selv?

Da jeg var i Barcelona med Mikael for ikke så længe siden. Men jeg må indrømme, her på det seneste har mit liv været meget arbejde og familie. Og så er det, at der ikke er ret meget tid til venner eller til én selv.

10. Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du bruge den ekstra time til?

Læse mere litteratur. Eller måske bruge den på at have et frirum på mine piger. Vi gør tit det, fordi vi har tre børn, at vi laver noget sammen med dem enkeltvis. Ellers kan man nemt drukne i en stor børneflok.

 

Læs mere om: