Annonce
Sportstøj fra carite
Events

3 ting, du skal være opmærksom på, når du vælger træningstøj

Uanset om du er nybegynder eller træner regelmæssigt, så er det en god idé at have fokus på, hvad du iklæder dig, når du skal være aktiv. Det har nemlig betydning for din træningsoplevelse.

3 ting, du skal være opmærksom på, når du vælger træningstøj

1) Vælg træningstøj, du føler dig godt tilpas i

Når vi skal være aktive, er det vigtigt, at vi vælger tøj, som, vi føler, er rart at have på.  Måske har du prøvet, at tøjet sad fint, når du stod stille, men så snart du begyndte at bevæge dig, kravlede blusen op, og bukserne føltes for stramme. Det er rent ud sagt irriterende, for det tager fokus fra din træning, hvis du skal bruge energi på at tænke over, om dit tøj føles for afslørende eller sidder forkert.

Vælg derfor tøj, som du føler dig godt tilpas i - og lav eventuelt en lille hurtig ”træningstest” derhjemme, hvor du tjekker, om du kan hoppe, sidde på knæ og tage et par løbetrin på stedet i dit træningstøj – og at det stadig sidder rart imens.

 

2) Vælg materialer, der lader huden ånde:

Når vi træner, er det et plus, at pulsen kommer op, og at sveden pibler frem på panden. Dog kan det hurtigt blive ubehageligt, hvis vores tøj føles for varmt og tæt, og vi føler, at vi er ved at koge over. Vælg derfor altid tøj i materialer beregnet til sport, der tillader huden at ånde, så du faktisk kan holde ud til at træne. Tænk også over din træningssituation: Skal du være aktiv ude eller inde? Hvordan er vejret udenfor/temperaturen i træningslokalet? Det kan have betydning for, hvilke materialer du skal gå efter.

 

3) Vælg tøj, der passer til din træningsform:

Endeligt skal du tænke over at vælge tøj, der passer til den aktivitet, du skal lave. Står den på yoga, kan det være, du synes, at det er rarest at have tøj på, der er løst og afslappende, så der er plads til rigtigt at strække ud. Skal du ud på en løbetur eller med os til Ballroom fitness i Kolding eller Ringsted, er det derimod en god idé at vælge tøj, der ikke flagrer for meget og besværliggør dine bevægelse. Sørg også for altid at vælge en god sports-BH, som støtter godt og rigtigt.

I galleriet kan du se eksempler på lækkert træningstøj fra Carite Sport, som  har fokus på både materiale og pasform - og som passer godt til alle former for træning. 

Carite er hovedsponsor ved SØNDAG Ballroom Fitness. Billetter til en forrygende dansedag med Thomas Evers Poulsen, Steen Lund og Elisabeth Dalsgaard kan du finde her.

Carite sportstøj - annonce

 

 

Læs mere om: