Have

Frodig og farverig have

I Kirsten Hjorths 
vidunderlige have 
ligger bedene som små øer rundt i haven. Her er romantiske rosenbuer og skønne siddepladser, hvor man nyde roen og frodigheden.

Farverig have med indbygget ro

 
Der er blomster fra tidligt forår til sent efterår i Kirsten Hjorths have, og farverne i bedene skifter gennem hele havesæsonen. 
 
Om foråret blomstrer alle løgplanterne med bl.a. tulipaner, påskeliljer og prydløg, og i maj springer havens mange rododendron og azalea ud sammen med magnolier og forårsblomstrende buske, og om sommeren er det roser og stauder, der fylder bedene. 
 
Har du også roser i din have, så få tips til beskæring her:
 

Udemenneske

– Jeg er udemenneske, så jeg nyder at komme rundt i haven året rundt og se, hvad der er kommet op, fortæller Kirsten Hjorth, der jævnligt får nye idéer, som hun gerne vil prøve af i haven. 
 
 
Kirsten har i mange år haft frisørsalon i hjemmet, så en stor del af haven blev brugt til kørevej og p-plads. Men Kirsten og Torben fik efterhånden udvidet med noget af nabogrunden, så haven blev dobbelt så stor. 
 

Bugner af blomster

– Lidt efter lidt begyndte jeg at lave bede og siddepladser, og jeg nød roen i haven efter en travl dag i salonen, forklarer Kirsten, der aldrig har haft en overordnet haveplan. 
 
Er du vild med valmuer i din have, så se med her:
 
For Kirsten er det en stor rigdom, at kunne plukke en helt favnfuld roser på turen rundt i haven. Hun elsker at lave buketter, og der er masser at tage af, for haven bugner af blomster. Kirsten samler frø fra mange af planterne, bl.a. valmuer, som hun spreder rundt omkring i haven, eller forærer væk. 
 
Mellem bedene er der også blevet plads til både urtehave, små terrasser og pavilloner med siddepladser og masser af finurlige og kreative påfund. Bl.a. laver Kirstens mand, Torben, sjove figurer i sten og metal, som står dekorativt rundtom i haven.
 

Frodig og farverig have

Læs mere om: