Alt om Søndag

Ugens SØNDAG: Er kvinde kvinde værst?

Du kender udtrykket, men passer det? I denne uges SØNDAG kan du møde tre kvinder, som har gjort hver deres erfaringer

Livet skal være godt mens vi har det

Camilla Miehe-Renard er ud af en familie med tætte og stærke bånd. Det giver hende ballast til at stå fast, selv når det stormer. Men også til at kunne øjne lykken, selv når savnet efter den mor, hun mistede for halvandet år siden, føles afgrundsdyb. Vi har besøgt tv-værten, der egentlig havde pensioneret sig selv som tv-vært, men nu alligevel vender tilbage som – ja, tv-vært.

Kvindekløften vi selv har gravet

Er vi kvinder virkelig hinandens og dermed vores egen værste fjende? Om en måned samles kvinder fra hele verden til den internationale kvindekonference »Women Deliver 2016« i København. I ugens SØNDAG varmer vi op ved at gribe i egen barm og give udtrykket »kvinde er kvinde værst« en overhaling. Du kan møde tre kvinder, der har gjort hver deres erfaringer med det sejlivede udtryk.

Kroatiens svar på Toscana

Nok er der et stykke vej endnu, men det grønne bagland i bjergene bag Adriaterhavskystens feriebyer har bestemt potentiale til blive et ny ferieparadis for livsnydere.
Her er frodig natur og gode råvarer, muligheder for både at være aktiv og kulturel – og meget billigere end ved kysten.

SØNDAG nr. 15 er på gaden mandag d. 11. april 2016.

Vil du have abonnement på SØNDAG? Klik her for at se de aktuelle abonnementstilbud

Kære læser

Jeg har ikke børn. Det er ikke på den måde et bevidst valg, det var bare sådan, det blev – og tro mig, jeg har et dejligt liv, selvom jeg ikke blev mor. Men skulle man tro nogle af de kvinder, jeg er stødt på i årenes løb, kan det slet ikke lade sig gøre. For jeg har ikke tal på de gange, jeg har hørt sætninger som: »Du ved slet ikke, hvad det er at være kvinde, før du har født et barn«, eller (dengang jeg stadig kunne få børn) »du skal skynde dig at blive gravid, for ellers vil du bruge resten af dit liv på at fortryde det«, eller »at blive mor er det mest fantastiske, der findes, det er synd for dig, du ikke har oplevet det«. Sjovt nok har jeg aldrig fået den slags bemærkninger fra mænd. Og det undrer mig, hvad der får kvinder til i den grad at diskvalificere det liv, som jeg selv er glad for, hvad der får dem til at mene, at de har ret til fortælle mig, at mit liv er mindre værd end deres. I denne uge behandler vi i vores tema begrebet »kvinde er kvinde værst«. Jeg ville helst kunne sige, at det slet ikke passede, tværtimod, men når jeg tænker på netop den nidkærhed (o.k., selvfølgelig kun nogle), mødre har udvist i bestræbelserne på at fortælle mig, at mit liv aldrig bliver helt godt nok, fordi jeg er barnløs, så føler jeg faktisk, at der er noget sandt i begrebet. Men læs selv vores tema, som vi selvfølgelig også følger op på på www.søndag.dk, og så håber jeg, at du vil give din mening til kende på vores Facebook-side. For er kvinde kvinde værst?

God læselyst


Stinne Bjerre, chefredaktør

Sådan får du SØNDAG på din iPad eller mobiltelefon

Huden bliver ekstra belastet om vinteren, og derfor er det oplagt at forkæle huden lidt ekstra. En righoldig øjencreme til daglig eller fugtende maske et par gange om ugen kan gøre forskellen mellem mat og strålende hud. Chanel Hydramax + Active Moisture Mask, 75 ml, 355 kr. Tlf. 4499 9099.

 
1: Gå til AppStore på din iPad
2: Find søgefeltet oppe i højre hjørne og skriv Søndag
3: Tryk på søgeknappen på dit tastatur
4: Installér dit ugeblad
Læs mere om: