SØNDAG nr. 18/2016
Alt om Søndag

Ugens SØNDAG: Ekstra SUND-magasin til dig

Med denne uges SØNDAG følger en ny udgave af magasinet "SUND hele livet". Glæd dig til masser af læsestof om det gode liv på den sunde måde.

Vil du have abonnement på SØNDAG? Klik her for at se vores abonnementstilbud >>

Vil du læse SØNDAG på din iPad? Klik her, for at hente den digitale udgave af SØNDAG >>

Sonja Richter: Skrøbelig udenpå og stærk indeni

Sonja Richter har gennem de seneste 15 år i både teater og på film leveret så overbevisende præstationer som skrøbelig, at man tror, hun selv er nøjagtig sådan. Indeni er skuespilleren til gengæld stærk og klar til at vise andre sider af sig selv. Og stadig præget af en grænseløs barndom i et kollektiv. På godt og ondt.

Jagten på familiens  historie

Vi vil vide, hvor og hvem vi kommer fra, og derfor er slægtsforskning hastigt på vej op ad hobbyhitlisten. Men hvorfor er det blevet så vigtigt for os at kende vores rødder? To drevne slægtsforskere og en fremtidsforsker giver deres bud i ugens SØNDAG. Du kan også læse, hvordan du selv kommer i gang.

SUND hele livet

Mad eller motion? En kur, hvor man tæller hver en kalorie? Et træningsprogram, der giver sved på panden? En kombination? Eller noget helt tredje.
Vil du lære at styre din lækkersult, lære at undervise i dans, komme i form på din cykel, sørge for, at du får den blødeste ansigtshud, eller lære at lave nye retter med Danmarks nationalkorn, rug. Find inspiratonen til dette og meget mere i det nyeste nummer af SUND hele livet.

SØNDAG nr. 18 er på gaden mandag d. 2. maj 2016.

Kære læser

Dyrker du slægtsforskning? Jeg gør ikke, men det er der flere og flere, der gør. Jeg behøver det heller ikke, for jeg er så heldig, at jeg er født ind i en slægt, hvor en masse af mine slægtninge har gjort – og stadig gør! – arbejdet for mig. Det er nemlig sådan, at Bjerreslægten både har en stamtavle, som rækker tilbage til 1600-tallet, vi har en forening, og der udgives et lille skrift, som hedder Brevduen, hvor forskellige medlemmer af familien bidrager hvert år op mod jul. Så jeg har rig mulighed for at gå på opdagelse i min slægt. Og det har jeg sørme også gjort. Da jeg var barn, elskede jeg at kigge i den store bog, hvor man kunne slå op, hvad min bedstefars søskende hed, hvad mine oldeforældre hed, hvem de var blevet gift med – og jeg synes, det var supersjovt at følge slægtsskaberne ud i de yderste led. Jeg modtager også stadig Brevduen (man skal være abonnent, så det er ikke hele den store familie, der gør det) og har da også bidraget til bladet et par gange. Ligesom jeg har været med en enkelt gang på et af de stævner, som Bjerrefamilien har holdt med jævne mellemrum siden 1898. Nogle gange tænker jeg, at det da egentlig er en vældig selvbevidst familie, der ligefrem insisterer på også at være en forening og som har stamtavle – eller avlskalender, som en af mine nu afdøde onkler kaldte den – men i virkeligheden tror jeg bare, at vi er bevidste om netop at være en del af en familie, og sådan har jeg det også selv. I denne uge handler vores tema om slægtsforskning. Læs med, det kan jo være, du får lyst til at udforske din egen.

God fornøjelse


Stinne Bjerre, chefredaktør

Mors dag 2016

Læs mere om: