Alt om Søndag

Ugens blad: Vil du med på krydstogt?

Hvorfor flyve til Sydeuropa eller endnu længere væk, når man kan få fantastiske krydstogtsoplevelser fra vores eget land?

Vil du have abonnement på SØNDAG? Klik her for at se de aktuelle abonnementstilbud

Med hjertet som kompas

Efter mange års ansættelse i Danmarks Radio har Sisse Fisker sagt farvel til vagtplaner, mus-samtaler og fast løn. Hvad fremtiden på længere sigt bringer for hende som selvstændig journalist og foredragsholder, aner hun ikke. Det er nuet, der tæller. Og lige nu har hun sammen med sin mand og sine to drenge hevet stikket ud for at tage på to måneders rejse i Asien.

Her er vi det  stærke køn

I Aarhus er det kvinderne, der har sat sig i de kulturelle chefstole – en ganske usædvanlig situatione, ifølge en professor. Men hvad har skubbet til udviklingen – og ser den kvindelige kulturkvartet egentlig sig selv som foregangskvinder?

Tag på krydstogt – med Danmark som udgangspunkt

Hvorfor flyve til Sydeuropa eller endnu længere væk, når man kan få fantastiske krydstogtoplevelser fra vores eget land? Både fra København, der har vokseværk som krydstogthavn, og nordjyske Hirtshals. Hop med om bord – vi sejler ind i Østersøen, op langs Norges vestkyst og ud i Nordatlanten til Færøerne og Island.

Kære læser

For et halvt års tid siden var jeg sammen med nogle af SØNDAGs læsere på besøg på et af Celebrity Cruises store krydstogtskibe. Det var en eventyrlig oplevelse, som satte masser af tanker og drømme i gang. For – hold da op – hvor kunne jeg godt se mig selv indlogeret i en lækker kahyt på sådan et skib. Jeg ville nyde at kunne sejle fra by til by, gå i land og gå på opdagelse i og indsnuse den pågældende bys atmosfære, vende tilbage til skibet, spise i en af de gode restauranter og afslutte dagen med en kop kaffe eller en drink, mens jeg nød udsigten over vandet. Åh, ja, det kunne jeg godt tænke mig. For en måneds tid siden, havde vi så besøg af min bror og svigerinde, og vi kom til at tale om netop krydstogter. Og så var der en, der sagde, at vi fire da kunne tage sammen på et krydstogt… Så ja, nu går min drøm måske snart i opfyldelse. Under alle omstændigheder er jeg sikker på, at det med at tage på et krydstogt skal nok blive til noget på et eller andet tidspunkt, for jeg kan ikke slippe tanken.

Drømmer du også om at tage på krydstogt, så er der inspiration i denne uges SØNDAG. På siderne 96-98 kan du læse vores journalist Hanne Høibergs (hun var faktisk også med på vores skibsbesøg sidste år) beretning om at sejle på krydstogt med Danmark som udgangspunkt – det lyder skønt.

God læselyst

Stinne Bjerre, chefredaktør


Sådan får du SØNDAG på din iPad eller mobiltelefon

Huden bliver ekstra belastet om vinteren, og derfor er det oplagt at forkæle huden lidt ekstra. En righoldig øjencreme til daglig eller fugtende maske et par gange om ugen kan gøre forskellen mellem mat og strålende hud. Chanel Hydramax + Active Moisture Mask, 75 ml, 355 kr. Tlf. 4499 9099.

 
1: Gå til AppStore på din iPad
2: Find søgefeltet oppe i højre hjørne og skriv Søndag
3: Tryk på søgeknappen på dit tastatur
4: Installér dit ugeblad
Læs mere om: