Alt om Søndag

December er store gavetid: Her er redaktionens bedste og værste julegaver

De bedste ting i livet er som bekendt gratis. Men derfor er vi nu alligevel glade for både at give og modtage gaver. Det er vi også her på redaktionen. Og selv om langt de fleste gaver er givet i en god mening, så er det ikke altid de rammer plet alligevel. Nedenfor har vi samlet nogle af redaktionens bedste og værste julegaver gennem årene.

– Forleden derhjemme i køkkenskuffen, stødte jeg på en gave, som var lidt speciel. Det var egentlig en julegave fra vores datter til min mand. Hun var ikke så gammel dengang, og hun havde lavet den i sløjd. Det var en oplukker i træ, og ned i træet havde hun brændt påskriften: ”Daddy Got Bear”. Nu er den selvfølgelig ekstra sjov, fordi min mand ikke har skæg. Vores datter er i dag 15 år, og derfor skylder jeg hende at gøre opmærksom på, at hun i dag selvfølgelig sagtens kan kende forskel på ”Bear” og ”Beer”. 

Rikke Hast, journalist

Om oplukkeren er en god eller dårlig gave må være op til den enkelte at vudere. En ting er sikkert: Den var lavet med kærlighed. Og så kan det vel egentlig kun være en ret så fantastisk gave. 

Søs Fenger om sin bedste jul: Det var ren Astrid Lindgren idyl

Smykker er altid et hit! 

– Sidste år forærede min kæreste mig en halskæde – fin og enkel. Han havde husket, at jeg et halvt år forinden havde fortalt, at jeg ønskede mig en halskæde med et rundt vedhæng, så det havde han fundet. Og nu har jeg den på hver dag. 

Sofie Nymand Nielsen, journalist

– Champagnen var allerede kommet frem. Hele familien var i glædeschok over nyheden, der blev lanceret juleaften, da alle havde pakket gaver ud: Jeg var gravid, førstegangsgravid i den relativt høje alder af 36! Men knap nok var den første dråbe drukket, før næste chok ramte. Manden i mit liv gled ned på knæ foran mig og sagde ordene: ”Vil du gifte dig med mig?” med en ring i hånden. Se, DET er en julegave, man aldrig glemmer. Og jeg sagde forresten: Ja!

Britta Bjerre, journalist 

– Denne december for tre år siden blev min mand indlagt med en blodprop i hjertet og akut opereret. Den jul fik jeg en halskæde af ham med et lille hjerte – når jeg rører ved den, tænker jeg på, hvor dyrebar kærligheden – og livet – er.

Karen Ellehøj, redaktionschef

Joan Ørting: Juleaften er ikke en stor dag for mig

Rødvin, cykelkæder og en hønekrog

– Min mor har altid ment, at det er sjovere at give folk noget, som de ikke har ønsket sig. Og det har både endt ud i nogle vellykkede gaver, og nogle gaver som jeg har været knap så glad for.
Et år fik både min lillesøster og jeg hver vores knag i julegave – jep, sådan en man kan hænge en jakke eller et håndklæde på. Knagen var formet som en stor høne, og jeg kunne virkelig ikke se, hvad min mor havde tænkt på. Men da jeg ikke er person, som er glad for at bytte gaver, så kom høne-knagen i brug. Men gud hvor var den da grim.

Sofie Nymand Nielsen, journalist

– Var der ikke noget med, at du ønskede dig en kæde, spurgte min mand mig, mens gaven ”Til Mor, Fra Far” blev fisket frem fra under juletræet. Og jo, det gjorde jeg da. Spændt flåede jeg papiret af pakken, som lidt snydeagtigt var pakket ind i en halvstor kasse. Og da papiret røg af, kassens låger var hevet til side, lå der IKKE en smykkeæske, MEN en ny cykelkæde!!! (Lad mig sige det sådan: Det hjalp ikke spor på humøret, at der på et vedlagt, hjerteformet kort stod: (Skal nok blive monteret!)

Britta Bjerre, journalist 

– Jeg fik en fin flaske rødvin af et familiemedlem for nogle år siden. Jeg er 52 år og har aldrig drukket rødvin, så det undrede mig lidt… nej, det gjorde mig faktisk sur!

Karen Ellehøj, redaktionschef

Lene Siels værste juleaften 

Læs mere om: