https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/07/29/sundhed/slankemad.jpg
Krop & velvære

Slankemad der mætter

9. juli 2013
af JULIANE OLSEN, NEWSDESK, ALLER MEDIA
Slankemad skal bestå af fiberrig kost, for at du undgår sulten

Du vil gerne tabe dig de to ekstra kilo, men maven knurrer efter andet end slankemad med kedelig vandholdig agurk og tomat. Køleskabets fristelser kommer pludselig tæt på, selv om du har lovet dig selv at lade være.

Men slankekuren behøver ikke at være en øv-tid, hvis du sørger for at spise de rigtige fødevarer. Slankemad handler nemlig om at gå i krig med de produkter, der mætter bedst, når maven skal være slank.

Slankemad skal være fiberrig

- Mæthed handler om to faktorer: Et højt indhold af protein og af fibre. Man skal have et højere indhold af protein, end man tror, og de proteinholdige fødevarer ligger længere i mavesækken, før de forbrænder, og det er derfor, vi føler os mætte med proteinholdig slankemad, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist på slankedoktor.dk



Ifølge hende er det slankemad som grøntsager med højt fiberindhold som gulerødder, blomkål, kål, broccoli, ærter og majs, som det er en god ide at fylde på tallerken, hvis du vil holde dig mæt under slankekuren. En anden faktor er korn i form af rugbrød og ægte groft brød af høj kvalitet som også kategoriseres som slankemad.

Har du svært ved at spise sundt, når du er ude til middag? Få 6 gode råd her

Grøn salat og tomater mætter ikke nok

Det er en god ide ikke kun at fylde din slankemad med grøn salat og vandholdig tomat og agurk, hvis maven ikke skal rumle efter frokost. Hvis du supplerer din slankemad med kikærter og det hirselignende kornprodukt quinoa, så ligger salaten længere i maven og giver dig mæthedsfølelse. Til de små mellemmåltider er det vigtigt at have lagt planer i forvejen, når du spiser slankemad.

- Vil du holde dig til slankemad, handler det tit og ofte om at være forberedt hjemmefra. Smør for eksempel en grovbolle med magert ost og skræl gulerødder til at have med i en pose, så holder du dig mæt. Spis ikke kun frugt, der har et højt sukkerindhold, men suppler med andre ting, hvis du vil holde dig mæt, siger Lisa Bolting.

Få masser af sunde opskrifter på sund slankemad her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også