https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/02/07/smil-til-sundt-hjerte/smil612x325_0.jpg
Krop & velvære

Smil og glæde giver et sundt hjerte

13. februar 2013
af SØNDAGs Sundhedspanel
Foto: Panthermedia
Det er vigtigt at spise sundt og dyrke motion, hvis man vil have et sundt hjerte. Men smil og livsglæde har faktisk også en betydning for dit hjerte

Et sundt hjerte er vigtigt, hvis man gerne vil leve et langt liv. Og det at holde hjertet sundt, handler ifølge Hjerteforeningen i vid udstrækning om at føre sund livsstil. Rygning, motion, mad og drikke har stor betydning for vores sundhed.

Men faktisk så viser et canadisk studie, at både smil og det at se lyst på livet, også har en positiv effekt på dit hjerte. Det mindsker nemlig risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme.

LÆS MERE: Her får du 5 simple tips, der holder dit hjerte sundt

Har fulgt 1739 personer i ti år

Forskerne bag det canadiske studie, som er offentliggjort i tidsskriftet European Heart Journal, har ved at følge 1.739 personer gennem ti år fundet en stærk sammenhæng mellem en positiv livsindstilling og en mindre risiko for hjertesygdom.

Vil du gerne have en højere forbrænding - under artiklen får du 6 tips der booster din forbrænding

De personer, der scorede højest på en positivitetsskala, havde et bedre helbred end de, der scorede lavt. Man ved endnu ikke, om det bedre helbred skyldes det positive livssyn, eller om positive mennesker lever sundere, men uanset hvad, ser det ud til, at små glæder giver et sundere hjerte.

Sæt tid af til det der gør dig glad

Forskerne foreslår derfor, at vi sørger for at krydre hverdagen med aktiviteter, der gør os glade og fornøjede.

LÆS MERE: Synes du det er svært at finde tid til de ting du holder af, så klik her og få hjælp til at kvæle hverdagens mange tidsrøvere, så du kan få tid til det du virkelig gerne vil.

Holder du for eksempel af at læse, men når du det aldrig, så afsæt 15 minutter til det. Hvis en gåtur eller at lytte til musik gør dit humør bedre, så sørg for at få de aktiviteter ind i kalenderen.

Kilde: videnskab.dk

Læs også