https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/05/22/mia-lyhne/mia-lyhne-stor.jpg
Selvudvikling

Mia Lyhne om at være alenemor: Jeg ville ønske, vi havde været to

26. maj 2014
af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker
foto Nellie Møberg og All Over Press
Mia Lyhne har nok at se til som mor til tvillingerne Andrea og Asta. Og som alenemor drømmer hun ofte om at være to i rollen som forældre. Og faktisk så kan hun slet ikke anbefale at få børn alene, fortæller hun her

Skuespiller Mia Lyhne, som mange blandt andet kender fra tv-serien Klovn, hvor hun spiller Frank Hvams kæreste, har to døtre. De er tvillinger, og er blevet til via en donor.

Hvad Andrea og Asta, som tvillingerne hedder, ikke har på far-kontoen, har de til gengæld i gavmilde mængder på bedsteforældre-kontoen.

Bodil Jørgensen blev gravid som 47-årig: Hun toede, det var overgangsalderen, fortæller hun på søndag.dk

Relationen til Mias forældre er tæt og tryg. Og sådan skal det også være i Mias verden. For sådan voksede hun selv op, tæt på sine egne bedsteforældre, og det samme vil hun gerne give sine børn.

Jeg ønskede, vi havde været to

Og Mia Lyhne har da også valgt at bosætte sig tæt på sine forældre. Faktisk har netop hendes forældre været afgørende for, at hun er vendt tilbage til Smørum, siger hun.

Camilla Ottesen: Jeg har fået en familie for at være sammen med den. På søndag.dk fortæller hun, hvad hun har gjort for at få mere tid med familien

For uden hjælp fra forældrene var det aldrig gået at være alenemor til tvillinger og samtidig være skuespiller med skiftende arbejdstider. For ja, det er krævende, det ser hun ingen grund til at lade, som om det ikke er.

- Jeg må indrømme, da børnene var helt små, og det var op hver tredje time og give mad, da ønskede jeg tit, at vi havde været to om det. Og sådan har jeg det for så vidt stadig, siger hun til SØNDAG.

Signe Egholm Olsen: Dårlig samvittighed er en del af det at være mor. Det fortæller skuespilleren, der har barn med Jimmy Jørgensen om på søndag.dk

Det var ikke et valg at få børn alene - det var sådan det blev

Og Mia Lyhne siger da også pænt nej tak til at blive fremstillet som den her stærke alenemor, som er en rollemodel for andre kvinder, der vælger at få børn alene. Ikke fordi hun ikke sympatiserer med kvinder, der tager det valg. For det gør hun.

- Men jeg kan ikke være fortaler for det, fordi for mig har det ikke været et valg at få børn alene. Jeg mødte bare ikke manden. Og derfor var det sådan, det blev, siger hun.

Læs også