https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/08/35/camilla-ottesen/camilla-ottesen-prim.jpg
Selvudvikling

Camilla Ottesen: Jeg har fået en familie for at være sammen med den

25. august 2013
af Trine Fisker, redigeret, SØNDAG, Aller Media
Tv-vært Camilla Ottesen har en livsregel, der handler om at prioritere, og for hende betyder det at prioritere familien

Tv-vært Camilla Ottesen kan skrive en lang liste over programmer, som hun har været vært på. Men det betyder ikke, at hun udelukkende har fokus på karrieren. Nærmere tværtimod. Camilla Ottesen har nemlig en ret enkel livsregel.

- Livet handler om at prioritere. For mig betyder dét, at det er vigtigt at prioritere sin familie, når man nu engang har valgt at få en, siger Camilla Ottesen og tilføjer:

- Jeg synes desværre tit, man ser for mange familier klø på med to store karrierer, og børnene bliver sgu lidt tilsidesat i det. Jeg undrer mig over, hvordan man kan gøre det. Jeg ved godt, der kan være økonomi med i spillet. Men nogle gange spænder folk sig selv for hårdt ved at have en dyr bil eller to biler eller bo for dyrt. Skru dog ned for det hele og få mere fritid. Jeg synes jo, fritid er det vigtigste i hele verden. Jeg elsker mit arbejde. Men jeg elsker altså også at have fri og kunne være sammen med familien.

Camilla Ottesen: I Afrika var vi sammen som familie hele tiden
Og da Camilla Ottesen sammen med familien flyttede til Sydafrika fra november 2011 og et år frem, var det ikke kun for at lave et tv-program fra landet.

- For mig betød det især noget, at vi var sammen som familie hele tiden. Jeg har i hvert fald fået en familie for at være sammen med den, og ikke for at børnene skal passes dagen lang og aftenen med af andre, mens man selv har travlt med at nå alt muligt andet. Jeg vil være sammen med mine børn. Og det havde vi rig mulighed for dernede. Det eneste faste var børnenes skole. Undervisningen begyndte kl. 7 om morgenen og sluttede omkring kl. 12. Når vi hentede dem efter skole, var vi sammen resten af dagen. Det var bare en helt, helt anden måde at leve på, siger Camilla Ottesen.

Camilla Ottesen: Afrika er det bedste vi har gjort
Camilla Ottesen erkender dog, at Afrika-livet ikke kunne fortsætte, og familien boede da også kun i Sydafrika i et år.

- Vi kunne heller ikke blive ved med at leve på den måde. Det var jo et slags sabbatår, siger hun. Hjemme igen og i gang med hverdagen er der dog ingen tvivl hos nogen i familien om, at turen var alt det, de havde drømt om, siger Camilla Ottesen og fortsætter:

- Vi er enige om, at det er det bedste, vi nogensinde har gjort. Jeg tror nærmest ikke, at der går en dag derhjemme, hvor vi ikke snakker om Afrika, siger Camilla Ottesen.

Læs også