https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/04/16/louise-mieritz/lm612x325.jpg
Selvudvikling

Louise Mieritz: Min mand accepterer alle mine neuroser

12. april 2013
af Redigeret af Trine Fisker
Foto Nellie Møberg og All Over Press
Min mand giver mig lov til at have nogle sider, som jeg har brugt meget energi på at undertrykke, fortæller Louise Mieritz. Læs hvordan de to tilfældigvis mødte hinanden

Vi kender Louise Mieritz fra Vild Med Dans, hvor hun sammen med Silas Holst dansede sig hele vejen til finalen, og så kender vi hende fra en lang række danske film og tv-serien Lykke.
På hjemmefronten danner hun par med film-fotografen Manuel Claro, som hun mødte til en branchefest i 2008. Men det lå ikke umiddelbart i kortene, at det var en som Manuel, Louise Mieritz skulle ende med at falde for.

Under artiklen har vi samlet en masse skønne billeder fra Vild Med Dans, hvor Louise Mieritz dansede med Silas Holst.

Men til branchefesten greb den krølhårede filmfotograf fat i hende og gav hende et kys.

- Det var mit held, at han gjorde det. Før jeg mødte min mand, havde jeg aldrig rigtig defineret, hvad jeg syntes, at en mand skulle indeholde. Der var nogen, der forelskede sig i mig, og så gik jeg ligesom med det, siger Louise Mieritz.

LÆS MERE: Helle Hertz har oplevet at bryde med sit livs kærlighed. Få svaret på, om hun vil finde en anden kærlighed.

Jeg ville normalt ikke vende hovedet efter ham

Men Manuel så ikke ud som de mænd Louise Mieritz plejede at vende hovedet efter.

- Manuel er ikke typen, jeg normalt ville vende hovedet efter. Det må du gerne skrive. For det ved han godt. Og nu synes jeg jo, han er Jordens lækreste mand. Men jeg nåede simpelthen ikke at tænke mig om. Og det var det gode for mig. Fordi dem, jeg indtil da havde vendt hovedet efter, havde i hvert fald ikke været særligt sunde for mig, siger hun.

Men hvorfor er Manuel så god for hende?

- Han er cool. Meget cool. Jeg troede, jeg var nået dertil, hvor jeg hvilede i mig selv, da jeg mødte ham. Men ved siden af ham er jeg topneurotisk. Når jeg farer op over et eller andet og allerede har malet alverdens ulykker op foran mig, så står han stille og roligt og siger, der sker, hvad der sker. Og så tager vi den derfra, forklarer hun.

LÆS MERE: Joan Ørting, Lise Nørregaard og Gun-Britt Zeller kommer med deres bedste kærlighedsråd.

Jeg har brugt meget tid på at undertrykke mine neurotiske sider

Louise Mieritz oplever også pludselig efter at have mødt Manuel Claro, at det er okay at have nogle sider, som hun ikke selv synes er helt så flaterende, og som hun i lang tid har brugt tid på at gemme væk.

- Så er Manuel også en mand, der giver mig lov til at have nogle sider, som jeg har brugt meget energi på at undertrykke før. Nogle af de her urimelige, neurotiske sider. Jeg tror, jeg har brugt lang tid på at være en version af mig selv, som var positiv og kunne klare det hele. Og de grimme følelser holdt jeg ikke bare for mig selv derhjemme. Jeg forsøgte også at benægte dem for mig selv, siger Louise Mieritz og fortsætter.

- Så møder jeg så Manuel, som altid siger, at det er hele pakken, han har sagt ja til. Og når jeg står dér og har stampet i gulvet og så siger: »Undskyld, nu er jeg også urimelig«, så ryster han bare på hovedet og siger: »Hold nu op«. Jeg tror faktisk, han føler nogle gange, at det en gave, at jeg viser ham hele mig, siger hun.

Læs også