https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/02/08/charlotte-fich/cf612x325.jpg
Selvudvikling

Charlotte Fich: Livet som 50+ er bedre end som 30-årig

15. februar 2013
af Redigeret af Trine Fisker
foto Britt Lindemann
Skuespilleren Charlotte Fich er med alderen blevet mere opmærksom på, hvad der hun har lyst til i stedet for at fokusere på hvad der er godt for karrieren

Vi kender hende som Ingrid Dahl, drabschefen i succes-serien Rejseholdet, der blev vist første gang på DR i 2000. Og Charlotte Fich har tre gange modtaget Robert og Bodil, som et bevis på hendes kunnen på den danske scene. Og selv om hun i dag er over 50 og hun er bevidst om at hun nu kan forvente, at der er færre kvinderoller, for der skrives ikke stykker til 50-årige kvindelige hovedkarakterer, så er hun alligevel mere begejstret for at være 50+ end i 30'erne, fortæller hun.

Synes hun ligefrem, det er sjovere at være Charlotte 50+ end Charlotte 30 år?

- Ja, dét synes jeg. På alle planer. Jeg føler, jeg har genfundet hende Charlotte, som er sig selv og sin egen, og som selv bestemmer, og som ikke render rundt og leder efter, hvad der er rigtigt, og hvordan man for eksempel holder sit brand oppe, siger Charlotte Fich fortsat.

LÆS MERE: Grevinde Alexandra om at være 40+. En alder hvor, døden rykkede helt tæt på og hun mistede sin far.

Hvad er godt for mig?

Tidligere har hun brugt meget energi på at tænke meget praktisk i forhold til sin karriere i stedet for at tænke på, hvad der er godt for hende.

Underartiklen har vi samlet en masse skønne billeder af Charlotte Fich. Gå på opdagelse i galleriet og sen hende på den røde løber og på scenen.

- Hvor jeg før har tænkt: "Gud, er det job godt for min karriere?", er jeg mere ligeglad nu. Forstået på den måde, at jeg ikke tror, at det dér "Godt for min karriere" findes. For hvem bestemmer egentlig det? Jeg er blevet mere opmærksom på: "Hvad er godt for mig?", forklarer Charlotte Fich.

LÆS MERE: Få svaret på, hvad alder har gjort ved Charlotte Fichs skuespillerkollega Susse Wold.

Børnene bliver ældre

Charlotte Fich erkender dog, at den forandring der er sket i hendes liv også har noget at gøre med, at det ikke kun er hende der er blevet ældre.

- Det hører selvfølgelig med til historien, at jeg har fået en masse tid forærende i kraft af, at mine børn er ved at være så store, at de ikke er nær så afhængige af mig, som de var, og at jeg ikke på samme måde behøver at være til rådighed. Der er ikke nær så meget, der skal ordnes. De ordner det jo selv. Det er klart, da jeg var i 30'erne, ville det have været komplet umuligt at tage et så lidenskabeligt valg. Da knokler man bare løs for at få det hele til at hænge sammen. Bare børn og arbejde og kæresten, det er rigeligt. Men sådan er det slet ikke nu, siger Charlotte Fich.

Læs også