https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/10/41/lotte-heise/lotte-heise-stor.jpg
Selvudvikling

Lotte Heise om alder: Man kan ikke være venner med alle

7. oktober 2012
af Britta Bjerre
foto: nellie Møbjerg, All Over Press
Lotte Heise er 53, og hun kan i dag konstatere, at hun med alderen er blevet mere tålmodig og mere sig selv - og at hun ikke kan være venner med alle

Lotte Heise er 53 og et sted i livet, hvor hun med sindsro, siger hun, kan se tilbage på sig selv som yngre og få øje på, at hun vitterligt er blevet meget klogere på sig selv med alderen.

- Lad mig sige det på denne måde: Årene efter jeg blev 40, har været den fedeste tid af mit liv. Også selv om der har været mange hårde ting undervejs. Jeg synes, jeg er blevet rigtig meget mig, siger hun i et stort interview med SØNDAG.

GALLERI: Se meget mere til Lotte Heise i galleriet under artiklen, hvor vi har samlet en masse billeder af Lotte Heise naturligvis, men også af hendes mor og hendes børn.

Ved at det lyder som en floskel

Og selv om det i nogens ører kan lyde som en floskel, så er Lotte Heise ikke bange for at bruge den, for det er lige netop sådan hun føler det forklarer hun til SØNDAG.

- Jeg ved godt, det lyder så floskelagtigt: at blive klogere på sig selv. Men for mig betyder det, at jeg er blevet bedre til at skelne imellem, hvad der er godt for mine omgivelser og mine børn, og hvad der er godt for mig. Jeg er blevet bedre til at mærke, hvad der er rigtigt. Og ikke bare rigtigt i forhold til moral og den slags. Men rigtigt i forhold til, hvad der føles rigtigt indeni mig, siger hun.

LÆS MERE: Da Lotte Heises mor blev lam i den ene side af kroppen af en blodprop, føltes det rigtig at lade moderen flytte hjem til Lotte Heise. Og selv om Lotte Heise er glad for beslutningen, er det også bøvlet at bo sammen med sin syge mor. Læs hvorfor lige her!

Jeg er super fantatsisk

Og selv om hun ikke ligefrem vil karakterisere sig selv som værende tålmodig, så er det alligevel netop det ord, hun hiver frem, når hun skal forklare, hvad det egentlig er der sker når man bliver ældre.

LÆS MERE: 72-årig dansktopstjerne om alder: Den bedste tid var i 40'erne og 50'erne

- Der sker også det, når man når en vis alder, at man bliver rundere og mere tålmodig. Tålmodighed bliver nok heller aldrig en af mine spidskompetencer. Men jeg er blevet mere tålmodig med mig selv og livet, siger hun og fortsætter:

- Jeg skal ikke længere ud og overbevise en masse mennesker om, at jeg er super fantastisk. For det ved jeg virkelig godt selv, at jeg er. Det er der også mange andre mennesker, der ved, at jeg er. Og dem, der ikke synes det: det er bare ærgerligt for dem. Det kan jeg ikke tage mig af. Man kan ikke være venner med alle, siger hun.

Læs også