https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/09/38/birgitte-hjort-soerensen/birgitte-stor.jpg
Selvudvikling

Katrine fra Borgen bliver til Marie Krøyer fra Skagen

17. september 2012
af Britta Bjerre
foto: Sif Meincke, All Over Press
Du kender Birgitte Hjort Sørensen som journalist Katrine Fønsmark i tv-serien ”Borgen”. Men lige om lidt dukker hun op i landets biografer som P.S. Krøyers kone Marie i den nye Bille August-film ”Marie Krøyer"

Først imponerede hun, da hun som nybagt skuespiller gik ind og strålede i rollen som Roxie Hart i "Chicago" på Det Ny Teater i København.

Så imponerede hun igen, da hun efter successen i København blev bedt om at springe ind i den engelske opsætning af "Chicago" på Cambridge Theatre i London og spillede med dér i to måneder.

Og så kom "Borgen", tv-serien, hvor hun spiller journalisten Katrine Fønsmark.

LÆS MERE: Se hvilken amerikansk serie, Birgitte Hjort Sørensen så, da hun skulle forberede sig til rollen som journalisten Katrine Fønsmark i Borgen.

Birgitte Hjort Sørensen er lige fyldt 30 og står nu foran premieren på "Marie Krøyer", hvor hun har den store hovedrolle som skagensmaleren P.S. Krøyers kone Marie.

Marie og Katrine har fælles træk

Og nok er Marie og Katrine forskellige.

- Men de har også visse træk tilfælles, mener Birgitte Hjort Sørensen selv.

- De er fælles om følelsen af selv at have noget, de gerne vil bidrage med. Og begge tumler med at finde ud af, hvor deres plads i verden i virkeligheden er. Umiddelbart er Katrine bare lidt hårdere i filten end Marie. Men måske er det bare tiden, der gør det. De lever jo i en forskellig tid, siger hun.

Filmen Marie Krøyer har premiere 27. september i biografer landet over.

Læs også