Kalkungryde med ris
Mad

Kalkungryde med ris

26. april 2022
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Denne gryderet har en mild smag af estragon, den er cremet og rigtig lækker. Servér med dampede bønner og ris.
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 løg
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk raps- eller olivenolie til stegning
  • 500 g skært kalkunkød, fx kalkunbryst i tern
  • 2 kviste frisk estragon
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde 18%
  • Salt og peber

TILBEHØR

  • 200 g haricots verts
  • 3 dl ris

Sådan laver du kalkungryde:

1. Hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i skiver.

2. Varm halvdelen af olien i en gryde og svits løg og champignon ca. 2 min. Tag løg og champignon af varmen og stil til side. Varm resten af olien og brun kødet godt.

3. Hak estragon og kom det ned i gryden til kødet sammen med løg og champignon. Hæld bouillon ved og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 10 min.

4. Tilsæt madlavningsfløde og kog op. Smag til med salt og peber.

5. Nip bønnerne, damp dem i ca. 2 min og afdryp. Kog risene som angivet på emballagen.

6. Servér kalkungryde med ris og dampede bønner.

TIP: Kalkungryde er lækkert en kold vinteraften!

Energi pr. person i kalkungryde 540 kcal.
Fordelt på: protein 27%,
kulhydrat 43%, fedt 30%

Læs også