https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/07/salat-laks612x325.jpg
Mad

Salat med laks og asparges

8. juli 2013
af Aase Dotterud og Mette Sundsbø
Foto: Synøve Dreyer
Smuk og dekorativ salat pyntet med spiselige blomster

Når det er sommer, og solen bager, er en let salat nogle gange den bedste aftensmad.

Denne salat er en rigtig sommerlig salat med friske asparges. Du kan pynte din salat med spiselige blomster. Men vælger du nogle fra haven, så husk at skylle dem godt, inden du kommer dem over din salat - man ved aldrig, hvem der har været forbi!

Salat med asparges og laks

Salat til ca. 4 pers.

Dette skal du bruge til salat med asparges og laks
1 bdt. grønne asparges
2 æg
4 forårsløg
5 dl salat
150 g røget laks i tynde skiver
1 dl revet parmesan

Dressing
1 dl revet parmesan
1 past. æggeblomme
1 spsk finthakket ansjos
1 spsk kapers
½ dl rapsolie
½ dl olivenolie
½ tsk salt
Lidt peber

Prøv også denne lækre salat med avocado

Sådan gør du
Skær den nederste, træede del af aspargesene og kog dem i letsaltet vand i 1-2 min. Skyl dem i koldt vand. Kog æggene hårde.

Lav dressingen: Pisk parmesan, æggeblomme, ansjos og kapers sammen, tilsæt olien under omrøring og smag til med salt og peber.

Skær æggene i både og løgene i tynde skiver.

Anret din salat, gerne forskellige slags, med løg, asparges, laks, æg og parmesanflager på et serveringsfad, fordel dressingen over og servér evt. med godt brød.

Denne salat egner sig godt som frokostret eller som let aftensmad.

Flere skønne sommersalater? Prøv denne med ørred og jordbærdressing

Læs også