Tvebakker på skærebræt
Mad

Tvebakker

16. marts 2023
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Få opskriften her på hjemmelavede tvebakker, der bruges i frugtsuppe eller varm mælk med honning og kanelsukker. De kræver få ingredienser og er lette at lave!
30 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 dl vand
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • Ca. 400 g mel
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g blødt smør

Sådan laver du tvebakker

Lun vand og mælk, og rør gæren ud deri.

Tilsæt ægget.

Bland mel, salt og sukker i en skål og smuldr smørret i.

Rør gærblandingen i og ælt dejen sammen.

Stil til hævning i ca. 45 min.

Form dejen til boller, som efterhæver på bagepapir i 15 min.

Bag ved 200 grader i 12 min.

Afkøl lidt og flæk hele vejen rundt med en gaffel.

Træk de to halvdele fra hinanden og tør i ovnen ved 125 grader i ca. 5 kvarter.

De skal ikke være for mørke.

Server evt. med smør og ost.

Hvor kommer tvebakker fra?

Tvebakker kommer fra det nederlandske "tweebak". Brødet er sprødt, lavet med æg i dejen og sødet med sukker.

Tvebakker er en dansk klassiker, der ofte spises til bærsuppe eller med mælk og kanelsukker. Andre spiser dem blot med et lag smør.

Tvebakker kan også købes i supermarkedet, men de smager ekstra godt, hvis du bager dem selv!

Læs også