Spinatfocaccia
Brød og bagværk

Spinatfocaccia

12. september 2012
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Det store, salte spinatfocaccia er nemt at lave og mætter - prøv den til aftensmaden


Spinatfocaccia (15 min. + 2 x 45 min. hævning + 20 min. Bagning)

Ingredienser
(Til 1 stort brød, mindst 12 skiver)
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
150 g fuldkorns durumhvede
100 g frisk babyspinat
300 g hvedemel
1 tsk flagesalt

LÆS MERE: Ønsker du flere opskrifter på godt, grønt brød der mætter? Så kan du finde mere inspiration, her

Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, olivenolie, durummel og spinat.

2. Lad dejen trække i 10 min. og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i 45 min.

3. Slå dejen ned og form den til et stort fladt brød. Drys med flagesalt og lad det hæve til dobbelt størrelse - det tager ca. 45 min.

4. Bag brødet ved 210 grader i ca. 25 min.

Energi pr. skive: 151 kcal.
Fordelt på: protein 11%,
kulhydrat 77%, fedt 12%

LÆS MERE: Er du vild med focaccia, så prøv også en focacciaopskrift med skinke, her

Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Læs også