Skønhed

Makeupartisten: 4 ting, du skal huske, når du lægger øjenskygge og mascara

Er der nogle øjenskyggefarver, der passer bedre til din øjenform – og hvordan undgår man, at det hele sidder som fede streger i folderne efter et par timer? Feminas makeupartist Pernille Buhl deler her ud af sin erfaring.

  1. Brug de rigtige øjenskyggefarver alt efter om du har små eller store øjne

Du skal tænke over, hvad du gerne vil opnå med din makeup. Mørke farver skygger og laver mindre, og lyse farver åbner op og gør større. Så har du små øjne, så vil det nok være en god idé at holde dig til de lyse farver. De mørke farver gør sig rigtig godt til en aftenmakeup, hvor looket godt kan tåle at være lidt mere intenst. 

 

  1. Undgå, at øjenmakeuppen sætter sig i klatter

For at øjenmakeuppen holder godt og ikke skøjter for meget rundt på øjenlåget, så er en primer en god idé. Specielt til øjne hvor huden er blevet lidt løs, som den jo helt naturligt bliver med alderen. Man kan også bruge en cremet øjenskygge som base, og så lægge en tør øjenskygge ovenpå – så har den tørre skygge noget at gribe fat i og holder bedre.

 

  1. Vælg ét fokuspunkt

Det er en rigtig god idé at vælge et sted i makeuppen som fokuspunkt. Altså enten en flot øjenmakeup eller en farvet læbe. Bruger du begge på en gang, så stjæler de fokus fra hinanden og det kan godt blive lidt for meget. Så brug dem hver for sig.

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

  1. Forbered øjnene på mascaraen

Mascara er en stor del af øjenmakeuppen. Sørg for at dine vipper får en fin bue med en vippebukker inden du påfører mascaraen. Hvis du gerne vil åbne mest muligt op for dine øjne, så kan du vælge kun at bruge mascara på de øverste vipper og holde de nederste rene. Til et aftenlook kan du sagtens give fuld gas både oppe og nede.

 

 

 

Læs mere om: