Hvilken mascara er den bedste? Vi har testet 7 forskellige.
Foto: Shutterstock
Makeup & hudpleje

Vi tester: Mascara

En god mascara giver smukke, buede vipper, er nem at lægge og holder hele dagen. Men hvilken af de nyeste er den bedste?

Der findes utallige varianter af mascara på markedet, og derfor kan det være ekstra svært at finde frem til den bedste.

Her på redaktionen har vi haft fingrene i 5 nye mascaraer, så du let kan se, hvilken klarer sig bedst i test. 

Læs også: Vi tester: Vandfast mascara

Vi har testet: Mascara

HVAD: Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara, 230 kr.

FORDELE: Mascaraen lover at holde hele dagen - og det gør den virkelig! Den drysser minimalt, meget mindre end andre mascaraer gør på mig, og farveintensiteten er virkelig god. Den er nem at fordele og adskiller vipperne på fineste vis, og så gør børstens vinkler det let at få alle vipperne med. Virkelig godt!

ULEMPER: Man kunne godt tro, at den ville efterlade klumper på vipperne, da mascaraen har en tendens til at sidde på de tykkeste steder på børsten - men det gør den altså ikke. Så ulemper? Ikke nogen.

BONUS: Den er let at bygge op med - så man kan få et naturligt hverdags-look eller nogle ret heftige vipper både når det gælder volumen OG længde, ved at lægge flere lag. Og så er den nem at fjerne igen. 

FFFFFF (6 du af 6)

- Elisabeth

HVAD: Rimmel Volume Shake Mascara, 109,95 kr. 

FORDELE: Det særlige ved denne mascara fra Rimmel er dens rystefunktion - dvs. der er en lille dims inde i selve beholderen, som når man ryster den, sørger for at holde mascaraen cremet og nem at fordele. Og det er da smart! Særligt hvis man er typen, der ikke får brugt sin mascara, inden den udtørrer, er der ekstra mascara at hente her. 

ULEMPER: Den er sådan OK på vipperne - uden at imponere, men ulempen er særligt, at den drysser en del. 

BONUS: Den er lækker tung i det og ligger godt i hånden - og så er prisen god!

FFFF (4 ud af 6)

- Elisabeth

 

 

HVAD: Gosh Lash Sculpting Fibre Mascara, 149 kr.

FORDELE: Mascaraen lover lange og fyldige vipper, og det lever den op til. Meeen…

ULEMPER: Det kan godt være at den giver lange vipper, men børsten kommer lidt til at samle vipperne, så de ligner en flok klumpede totter. Desuden skal der lidt ekstra bid i makeupfjerneren, for ikke at få sorte mascararande under øjnene.

BONUS: Indeholder hverken parfume eller parabener.

FF (2 ud af 6)

- Christina

HVAD: Max Factor False Lash Epic Mascara, 149 kr.

FORDELE: Den ret specielle børste gør det let at få mascara helt ind ved vipperødderne, og det giver virkelig bonus i forhold til resultatet resultatet. Spidsen af børsten er rund med lange børstehår, som gør, at man kan style de yderste vipper og nemt kan nå de inderste. Og så er mascaraen ret flydende, og derfor er den god til at lægge sig jævnt på vipperne - også i flere lag.

ULEMPER: Jeg kan helt ærligt ikke finde nogle ulemper her – det skulle kun være, at den holder så godt, at der skal makeupfjerner til at få den af.

BONUS: Prisen er god og så ser den også fin ud!

FFFFFF (6 ud af 6)

- Elisabeth

 

HVAD: IsaDora Insane Volume Lash Styler Fanned Out Effect, 189 kr. 

FORDELE: Jeg kan virkelig godt lide lange vipper – sådan a la kunstige vipper, men det er sjældent, at en mascara kan komme tæt på det look. Men det kan denne her. Den tilføjer en hel del både tykkelse og længde og jeg er begejstret. Jeg bruger den gerne til hverdag, men til fest er den helt perfekt.

ULEMPE: Man skal passe på med flere lag, så klumper dem nemt og det ser ikke så fedt ud.

BONUS: Dine vipper bliver ret dådyragtige.

FFFF (4 ud af 6)

- Signe

 

HVAD: Sensai mascara 38 graderC (volumising), 225 kr. 

FORDELE: Mascaraen er super nem at arbejde med og klumper slet ikke. Den giver ikke så meget volumen til vipperne, men et mere naturligt look, som også er super flot. Mascaraen er lækker og eksklusiv og perfekt til hverdagsbrug. Den er desuden sved og vandfast – men kan fjernes med vand, der er over 38 grader varmt.

ULEMPE: Vil du have ekstra meget længde og tykkelse skal du vælge en anden

BONUS: Dine vipper fremhæves, men ser stadig bløde ud.

FFF (3 ud af 6)

- Dorthe

HVAD: Rimmel Scandaleyes Reloaded til 90 kr.

FORDELE: Først syntes jeg ikke, denne mascara gjorde noget som helst andet end at give mine relativt tynde vipper sort farve. Men så gav jeg dem lige et strøg mere – og et mere, og så begyndte der at ske ting og sager. De blev nemlig imponerende lange uden at klumpe det mindste sammen.

ULEMPER: Længde fik vipperne som sagt masser af, men fylde måtte jeg kigge langt efter. Og mascaraen var lidt sværere at fjerne end min sædvanlige, så jeg måtte bruge lidt mere olie, end jeg plejer. 

BONUS: Den er nem at påføre med sit store børstehoved, og prisen er super fin i forhold til al den længde, den giver.  

FFF (3 ud af 6)

- Dorthe

Læs også: 5 klassiske makeup-fejl (som makeupartisten lægger mærke til)

Læs også: Sådan lægger du mascara uden det klumper

Læs mere om: