Makeup & hudpleje

Vi tester dagcremer (og den bedste er genial til vinterplaget hud!)

Hvilke dagcremer er værd at investere i?

Det kan være pænt svært at finde den helt rigtige dagcreme, og det skorter jo ikke ligefrem på valgmuligheder! Så vi har smurt og smurt i en måned med disse dagcremer, så du måske bedre kan vælge den, der passer til dig.

Læs også: Flere tests af dagcremer

Vi tester: Dagcremer

 

Drøj og effektiv

Hvad: Lancôme: Nouveau Visionnaire – Advanced Multi-Correcting Cream, 50 ml, 599. Dagcreme der lover mere frisk og glødende hud og aktiv indsats mod rynker og hudens ældning.

Mit udgangspunkt: Tendens til tør hud, og rynkerne HAR meldt deres ankomst. Jeg er 55…

Fordele: Cremen har en dejlig meget let orange-duft og gør efter nogle ugers brug huden virkelig silkeblød og med mindre tendens til urenheder. Efterlader ikke huden fedtet og er virkelig drøj i brug.

Ulemper: Altså rynkerne er jo ikke VÆK, vel? På den anden side: Det ville også se underligt ud i min alder.

FFFFF (5 ud af 6)

Tine, 55 år

 

Ikke bedre end de billigere alternativer 

Hvad: Guerlain Abeille Royale Day Cream, 50 ml, 869 kr. Creme, der lover at genoprette hudens fasthed og reducere rynker og fine linjer. 

Mit udgangspunkt: Tør hud, der virkelig skal have godt med creme hver dag.

Fordele: Cremen har en blid ren duft og er let at smøre ud. Den trænger hurtigt ind og huden føles dejlig blød og fugtet (uden at være fedtet). Og så er der ikke noget med, at den først skal trænge ind, inden du lægger makeup.

Ulemper: Prisen. Den er simpelthen for dyr i forhold til, hvad du ellers kan få af gode cremer, der er væsentlig billigere og som stort set gør det samme. Jeg kan ikke se, at jeg har fået færre rynker eller bedre udstråling.

FFFF (4 ud af 6)

Helle, 50 år

 

Bedst til sommer

Hvad: Sensai Cellular Performace Day Cream, 50 ml, 845 kr. En anti-aging dagcreme, der lover fugt og beskyttelse mod ældningstegn som forårsages af UV-stråling og tørhed.

Mit udgangspunkt: Vintertræt hud med tendens til bumser. 

Fordele: Denne her lover lækker duft og silkeblød fornemmelse – og der må jeg sige, at den leverer! Cremen føles superlet og glat på huden uden at fedte.

Ulemper: Til gengæld er fugtniveauet også derefter, og derfor vil jeg helt klart gemme resten af tuben, indtil sommermånederne returnerer. Til den ret så pebrede pris ryger der simpelthen for meget på i forsøget på at få gennemfugtet min medium-tørre vinterhud. Pengene værd? Mjah …

FFF (3 ud af 6)

Thea, 24

 

Testvinder: Klarer vinterhuden

Hvad: Hydro-Dynamic Ultimate Moisture fra Murad, 50 ml, 525 kr. Dagcreme til tør og moden hud, som lover fugt og spændstighed. 

Mit udgangspunkt: Normal til tør hud.

Fordele: Denne dejlige fugtcreme føles helt fantastisk at komme på huden. Kølende, fugtende og uden spor af parfume, hvilket jeg synes, er et kæmpe plus, da jeg hellere selv vil bestemme, hvad jeg gerne vil dufte af. Den fugtende følelse på kinderne holder ved hele dagen på trods af bidende kulde udenfor og tør varme indendørs, hvilket normalt sætter både min hud og mine cremer på en gevaldig prøve!

Ulemper: Prisen er i den høje ende, og jeg kan ikke umiddelbart se færre linjer i ansigtet.

FFFFF (5 ud af 6)

Christina, 43 år

 

Fugtmættet hud

Hvad: Trilogy, Ultra Hydrating Face Cream, 75 ml, 219 kr. Her skulle vi få fugt, der holder og en jævn teint. 

Mit udgangspunkt: Meget vintertør hud, som ALTID kræver både olie og meget fugtgivende dagcreme.

Fordele: En naturlig og økologisk creme, der ved første påføring føles ret fed (efter min mening på den lækre måde), og det kunne måske godt have været en udfordring, hvis det ikke var, fordi den lynhurtigt absorberes og efterlader huden dejlig blød og fugtmættet. Jeg er altid på jagt efter en god dagcreme, som kan tilfredsstille min tørre og til tider lidt sarte hud, og den her får altså lov til at blive i toiletskabet, for den er jeg blevet vild med! Og så elsker jeg bare den diskrete duft af lavendel, som virker beroligende.

Ulemper: Nogle vil måske synes, at cremen er for tyk i konsistensen, men det har jo muligvis sammenhæng med effekten…

FFFFF (5 ud af 6)

Dorthe, 41 år

Læs også: Rynker, pigmentpletter eller slap og snesitiv hud: Sådan plejer du din hud efter din alder

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs mere om: