flot hud
Makeup & hudpleje

Trin-for-trin guide: Sådan får du en flot hud

Basen er det vigtigste i en perfekt makeup, så følg disse 5 enkle trin, så får du en fejlfri, flot hud med en frisk glød.

SÅDAN FÅR DU EN FLOT HUD

 
TRIN 1 - FUGT
Inden du lægger makeup, er det vigtigt, din hud er gennemfugtet med både øjencreme og ansigtscreme, så makeuppen lægger sig perfekt på huden. Er huden tør, vil linjer og rynker ses tydeligere, og du risikerer tørre områder, hvor makeuppen skaller.
 
LÆS OGSÅ: En god renserutine er forudsætningen for en smuk, velplejet og flot hud - se her, hvilken ansigtsrens du skal vælge
 
TRIN 2 - FOUNDATION
Vælg en foundation, der passer til din hudtype og hudfarve. I stedet for at lægge foundation i hele ansigtet kan du starte med at duppe lidt på omkring næsen og derefter tone farven ud på kinderne. Læg herefter foundation på hagen og i panden. Dæk eventuelle misfarvninger eller karsprængninger ekstra godt. Tón godt ud med en pensel, indtil der ingen synlige overgange er længere.
Long-Wear Even Finish Foundation SPF 15, 30 ml, Bobbi Brown, 365 kr.
 
 
TRIN 3 - CONCEALER
Concealer bruges til at dække mørke rande under øjnene og lysne øjenområdet op. Du skal vælge en farve, der er en tone lysere end din hudtone (og foundation), da det vil give det bedste og mest friske resultat. Dup concealeren fra inderste øjenkrog og ned under øjet i en bue ud mod yderste øjenkrog. Dup herefter fra inderste øjenkrog og et stykke op på øjenlåget. Tón godt ud med en pensel eller med fingeren.
 
 
TRIN 4 - CONTOURING OG HIGHLIGHTING
Contouring og highlighting er teknikker, der former dit ansigt ved hjælp af skygge og lys, så ansigtskonturerne ser mere markerede ud. Brug en stor pudderpensel til at trække den mørke skygge (contouring) i et stort tretal i hver side, fra lige over tindingen til ned under kindbenet, tilbage igen, og afslut under kæben. Herefter lægger du highlighter på den øverste del af kindbenet og eventuelt under brynbenet for at fremhæve disse områder.
 
 
TRIN 5 - BLUSH
Sidste trin er blush, som giver friskhed til kinderne. Smil til dig selv i spejlet, og læg blushen dér, hvor kinderne buler mest ud – også kaldet æblekinden. Læg blushen på i cirklende bevægelser, og tón ud og opad langs kindbenet.
 
RESULTAT
Nu er basen i orden, og din hud fremstår ensartet og med en frisk udstråling.