Makeup & hudpleje

Styr på paletten? Her er din guide til makeup børster og pensler

Er du i tvivl om hvilke makeup pensler, der bruges til hvad? Så kig med her og få svaret i guiden til makeup børster.

Når det kommer til at lægge makeup kan hele processen med at finde ud af, hvilke pensler og børster man skal bruge, ret uoverskuelig!

Så medmindre du er makeup artist eller meget erfaren, så kan det være du har brug for en guide til brugen af makeup pensler.

Kunne du bruge vores guide til makeup børster? Se alt du skal vide for at få lange og fyldige øjenvipper
 

Få styr på dine makeup børster og pensler 

For at få det optimale ud af dine makeup pensler og for at få makeuppen til at holde, er det vigtigt at være udstyret med det rigtige værktøj. Her finder du en oversigt over, over hvilke makeup pensler der bruges til hvad.
 

Billige makeup børster og pensler

Er du på jagt efter makeup pensler og børster af god kvalitet, men som alligevel er billige, eller på tilbud? Så anbefaler vi Yves Rocher og The Body Shop, som begge sælger udmærkede pensler, børster og andet tilbehør til under 100 kr.

 

Guide til makeup pensler

Et godt og grundlæggende tip, når du er på jagt efter makeup børster og pensler, er at kigge på tæthenden af hårene - og jo tættere en pensel er, jo mere farve eller produkt efterlader den på huden. Det samme gælder pensler til pudder og mineralfoundation.
 

makeup tonings pensel ToningspenselDen bløde toningspensel bruges, når du vil lave smokey eyes og skal tone din kohl ud. Hvis du ikke har en toningspensel, kan du bruge en skråpensel.

> Køb pensel til udtoning og smokey eyes fra The Body Shop til 85kr
 

makeup pensel applikator ApplikatorenDenne applikator pensel bruges til at lægge farve på øjenlåget. Brug den ene side til at påføre øjenskyggen i cirkelbevægelser indtil du opnår den ønskede farve. Brug den rene side til at duppe den form, du ønsker, omkring globelinjen. Ton derefter ud.

> Køb applikator pensel fra The Body Shop til 75kr
 

skrå makeup pensel Skrå makeup pensel

Den skrå pensel er til brynene, men vælger du at bruge en sort øjenskygge som eyeliner, er denne pensel også en god ven, ligesom hvis du skal lægge en farve helt tæt på vippekanten.

> Køb skrå pensel fra The Body Shop til 85kr
 

bred makeup pensel Bred øjenskygge penselDen brede øjenskygge pensel er god, når du skal lægge en let øjenskygge over hele låget. Dup denpå håndryggen, inden du påfører den, på den måde undgår du, at den drysser.

> Køb øjenskygge pensel fra Yves Rocher til 85kr
 

kort makeup pensel Kort makeup pensel

Den korte makeup pensel er specielt god til påføring af øjenskygge, hvor der kræves præcision. Det kunne f.eks. være hvis du vil lave intense smokey eyes.

> Køb kort øjenskygge pensel fra Yves Rocher til 75kr

 

Makeup penselsæt

Du kan købe dine makeup pensler og børster separat, eller du kan vælge at investere i penselsæt, hvor du får dine pensler i et euti eller taske. Ofte er der gode tilbud at finde hvis du køber et samlet makeup penselsæt.

Se f.eks. dette pinke makeup penselsæt fra Nelly, der udover 2 pensler også indeholder makeup børste og øjenbrynsbørste til kun 79kr. Eller det økologiske makeup penselsæt, også fra Nelly, der indeholder 5 makeup pensler og børster samt en toilettaske til 229kr.

 

Rengøring af makeup børster

Som med alle andre redskaber du ville bruge dagligt, eller bare af og til, så kræver makeup børster og pensler også rengøring da det naturligvis også bliver beskidt af makeup. Du kan vælge selv at bruge opvaskemiddel og en olie til at rengøre dine børster, eller du kan vælge den nemme metode og købe en makeup pensel rens som den fra MAC til kun 95kr.

 

Læs flere artikler om makeup

Stort galleri : Se stjernernes vildeste makeup kiks
Sådan snyder du dig til fyldigere læber
Q tester : Bedste foundations

 

Klik her og få et godt tilbud på et abonnement på Q

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs mere om: