Annonce
Hudpleje, creme
Makeup & hudpleje

Sådan giver du din hud den bedste pleje – område for område

Huden er kroppens visitkort, og den afspejler din krops generelle sundhed. Men udover en sund livstil er daglig hudpleje vigtig, og med til at holde huden hel og sund. Visse hudområder kræver dog lidt ekstra opmærksomhed, og det kan godt betale sig at målrette plejen med de rigtige produkter.

Vi kan godt være tilbøjelige til at vælge plejeprodukter uden at tænke over, hvor på kroppen vi skal bruge dem, men der er jo stor forskel på, om du skal vælge en creme til fødderne - hvor huden typisk er hård og tyk – eller om du er på udkig efter en creme til huden omkring øjnene, som er meget tynd og sart.

Derudover vil huden ofte være mere tør på kroppen, hvorimod ansigtet har større tendens til at være fedtet og sensitiv. Derfor ser man typisk, at cremer til ansigtet indeholder mindre fedt i forhold til cremer målrettet kroppen.

Det er helt grundlæggende en god ide at vælge plejeprodukter, der ikke indeholder parfume, farvestoffer eller andre uønskede indholdsstoffer. Miljøstyrelsen anbefaler, at du udskifter produkter der bliver på huden hele dagen (fx cremer) med parfumefrie alternativer. Hvis du vil dufte, så kom din parfume på tøjet i stedet for direkte på huden.

Her får du en guide til, hvordan du bedst plejer din huds forskellige områder.

Ansigtet

Dit ansigt er højst sandsynligt det, du bruger mest energi på, når det kommer til hudpleje. Det skal du også fortsætte med, for ansigtet er et af de mest udsatte hudområder på kroppen. Blæst, kulde, varme og sol – og ikke mindst din makeup! – påvirker huden, og den vil også ændre struktur med alderen. Mens vi er unge, er huden fedtet og tyk, men efterhånden som vi bliver ældre, bliver huden tyndere og mere tør.

Det er godt for huden i dit ansigt, at du plejer den morgen og aften for at holde den sund. Først fugter du ansigtet med lunkent vand, så masserer du en mild ansigtsvask ind i huden med opadgående cirklende bevægelser og skyller efter med vand.

Vælg en ansigtscreme til din hudtype, og brug den både i ansigtet og på halsen. Det er let at glemme halsen, fordi vi fokuserer så meget på ansigtet, men det er på halsen, de første alderstegn ses. Dup forsigtigt en øjencreme på den sarte hud omkring øjnene. Ansigtet har et naturligt fedtindhold, og derfor kan du godt skrue ned for fedtprocenten i din ansigtscreme.

Det kan være en god ide at smøre læberne med en læbebalsam et par gange om dagen.

Hænderne

Du kender måske følelsen af ru og rynkede hænder om vinteren, når kulden og den hårde vind tørrer al fugten ud af huden. Der er ikke noget værre end sprukne og tørre hænder, og det varme vand og den basiske sæbe, vi vasker dem i, gør ikke noget godt for den tørre hud. Vi bruger vores hænder hele tiden, og derfor skal vi passe godt på dem.

Før du vasker dine hænder, er det værd at overveje, om du kan erstatte en vask og nøjes med en alkoholbaseret håndsprit - med glycerin. Det er mere skånsomt for hænderne. Hvis de er snavsede, så kan du vaske dem i lunkent vand og bruge en mild og uparfumeret sæbe.

Måske undgår du somme tider håndcreme, når du sidder ved et tastatur og arbejder, fordi det fedter alting ind. Men et godt tip er at gnide håndryggene mod hinanden, så du undgår fedtede håndflader.

Hvis du har meget tørre hænder, kan du smøre dem ind i en fed creme om aftenen og tage et par bomuldshandsker på natten over, så du holder fugten inde.

Fødderne

Vi bruger vores fødder rigtig meget, og det går ud over den ellers hårdføre og tykke hud, vi har på fodsålerne. Om sommeren går vi barfodede rundt i haven, på altanen og på stranden, og om vinteren lukker vi fødderne inde i varme støvler en stor del af dagen.

Det kan være meget generende, hvis huden på de tørre fødder kløer eller gør ondt, men det er der heldigvis råd for. I badet kan du skifte din udtørrende sæbe ud med en badeolie, og det kan anbefales at tage et fodbad et par gange om ugen. Det kan også være en god ide at lukke de indelukkede fødder lidt ud eller skifte sko i løbet af dagen.

Ligesom på hænderne kan du smøre de tørre fødder med en fedtcreme og tage bomuldssokker på natten over. Til fødderne er det godt at bruge en creme, der indeholder carbamid, der opløser hård hud og en creme med høj procent fedt.

Opskriften på et godt fodbad:

  • Fyld en balje med varmt vand, groft salt og badeolie
  • Lad fødderne være i vandet i maks. 10 minutter
  • Frotter fødderne og fil den hårde hud af
  • Smør fødderne ind i en creme med en fedtprocent, der passer til dine fødder

Face wash, 150 ml, 92,95 kr, Face vital cream, 50 ml, 109,95 kr. Hand cream, 100 ml, 89,95 kr. Foot cream, 100 ml, 89,95 kr.

FAKTA OM DECUBAL
Indholdet i Decubal er et resultat af bevidste valg. I Decubals produktserie er der udvalgt ingredienser, som beskytter, fugter, plejer og reparerer huden, hvis skaden er sket. Decubal indeholder derfor ikke stoffer, som kan give allergi – eller er mistænkt for at kunne skade kroppen.
Decubal er hudpleje til huden, som er tør og sensibel og udfordret af det danske og nordiske klima.
Du finder produkterne på dit lokale apotek.
 

 

Advertisement