Pantherstock
Makeup & hudpleje

Sådan forynger du din hud med over 4 år

Der er et ganske enkelt trick, som kan gøre dig langt yngre at se på

Mange kvinder bruger rigtig mange penge i kampen mod rynkerne. En særlig god creme, serum eller måske foryngende ansigtsbehandlinger afprøves i et forsøg på at mindske rynker og fine linjer.

Men der skal måske noget helt andet til for at stoppe udviklingen af aldringstegnene.

Lytter man til ny forskning, der netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Annals of Internal Medicine, kan et dagligt forbrug af solcreme faktisk stoppe udviklingen af rynker og fine linjer i ansigtet hos sunde og raske mænd og kvinder i op til 4 ½ år, skriver Prevention.com.

Undgå disse frisurer! De gør dig nemlig fem år ældre. Læs hvilke det drejer sig om her

Ældre hud uden solcreme

Forskningsresultaterne fra Queensland Institute of Medical Research i Australien er ikke just overraskende. Dermatologer og andre eksperter har prædiket om vigtigheden af at bruge solcreme i mange år for at beskytte huden mod de stærke stråler – det gælder også, når det kommer til risikoen for at udvikle kræft.

I undersøgelsen deltog 900 personer mellem 25 og 55 år, og de blev bedt om at smøre sig godt ind med faktor 15-solcreme i ansigtet, nakken, på armene og hænderne hver morgen. Og når de svedte, gik i bad eller tilbragte nogle timer udenfor, skulle de påføre endnu et lag.

Efter næsten fem år kunne forskerne se, at deltagerne, der hver dag troligt havde brugt solcremen, ikke havde flere rynker eller fine linjer, end da undersøgelsen begyndte, og de havde faktisk 24 pct. færre aldringstegn end dem, der ikke brugte solcreme.

Du kan også bruge dette makeup-trick til at se yngre ud. Få det her

Ekstra antioxidant virkede ikke

Forskerne gav også nogle af deltagerne et dagligt supplement beta-karoten på baggrund af en antagelse om, at antioxidanten ville beskytte huden yderligere mod solens frie radikaler.

Men det havde faktisk ikke en målelig effekt hos testpersonerne. Nu vil forskerne til gengæld undersøge mere omkring effekten af solcreme.

- Vi har planer om at måle, hvorvidt denne gavnlige hudeffekt fra daglig brug af solcreme af personer under 55 år har en længerevarende effekt, udtaler Adele Green, som er seniorforsker ved Queensland Institute of Medical Research.

Kilde: Prevention.com

Læs mere om: