Kvinde smører creme med vitaminer på huden
Foto: Shutterstock
Makeup & hudpleje

Plej din hud indefra med te, vitaminer og kosttilskud

Din hud har ikke nødvendigvis brug for én bestemt creme eller et specielt og dyrt serum for at se lækker ud. Den har i lige så høj grad brug for pleje indefra med vitaminer. Her giver Q dig et overblik over, hvordan du kan afhjælpe lige netop dit hudproblem.

Har du problemer med din hud? Og forsvinder dine problemer ikke uanset, hvor dyre produkter, du smører din hud ind i? Så er næste skridt helt sikkert vitaminer, kosttilskud og te, som i nogle tilfælde kan kurere hudproblemer.

Moden hud - gå efter vitaminer

Udskyd hudens aldring med vitaminer. Specielt A-vitamin reducerer rynker og fine linjer og mindsker mørke rande under øjnene. Du kan prøve disse A-vitamin kapsler, der også styrker immunforsvaret og øjnen.

Imedeen har udviklet en serie af antiaging hudplejetabletter målrettet kvinder 30+, 40+, og 50+ og de problemer, éns hud møder i de givne aldersgrupper. Vælg de tabletter med vitaminer, der passer bedst til dig, og oplev en synligt forbedret hud. Du kan købe Imedeen og finde de tabletter dig passer dig og dit behov lige her.

 

Uren hud - te kan hjælpe dig

Fedtet og uren hud skyldes ofte en overproduktion af fedt. En sådan overproduktion kan du afhjælpe med en enkelt skefuld vindruekerneolie om dagen. Virkningen er synlig efter få uger.

En uren hud kræver en god udrensning, så alle affaldsstoffer kan komme ud af systemet. En af de bedste – og nemmeste – måder hvorpå du kan detoxe huden, er ved hjælp af helt ren urtete. Drik teen hver dag i et par uger, og din hud vil takke dig. Her er et af Danmarks bedste udvalg af urtete. Find den smag, du helst vil have her. 

Læs også: Den ultimative grønne guide til cremer og skønhedsprodukter

Tør hud - Olie er uundværlig

Du kan smøre din hud ind i nok så meget lækker dagcreme, men hvis den ikke er smurt indefra, kan det næsten være lige meget. Heldigvis er problemet ikke svært at løse: olie, som du kan købe det lige her, kan give din hud den fugt, den har brug for.
 

Kunne du godt tænke dig et quick-fix mod den tørre hud, skal du spise mad eller kosttilskud, der er rigt på omega-3-fedtsyrer, som kickstarter din fedtproduktion og gør huden både blødere og mere sund at se på. Du kan købe en gode omega-3 kapsler her. 

Læs også: Derfor er urter din krops bedste ven

Sensitiv hud - indtag ekstrakt

Vil du gerne dulme rødmen, skulle du prøve at spise hestekastanje-ekstrakt, der naturligt stimulerer blodkarrene, så de ikke udvider sig unødvendigt.

Kamillete har en beroligende effekt, der lindrer din huds irritation, og gør huden mere modstandsdygtig. Derudover genopbygger teen huden indefra, og renser den for affaldsstoffer, der irriterer din sensitive hud. Du kan prøve denne milde og beroligende kamillete, der er god ved din sensitive hud.

Læs også: Vælg den rigtige creme: Det gør vitaminer i produkter for din hud

Få flere tips til vitaminer i hudpleje og skønhed generelt med Q hver måned - klik her for at få et godt tilbud!

(Artiklen indeholder affiliate-links)

Læs mere om: