Makeup & hudpleje

Hvilken soltype er du? Find den rette solcreme til dig

Der er mange måder at nyde solen på - nogle dyrker sport, nogle bader meget, og andre dyrker solens varme mere afslappet. Se her, hvilken solcreme der er ideel til lige netop det, du elsker at lave i solen.

Når vejret viser sig fra sin bedste side, er der ikke noget bedre end at trække i sommertøjet og komme ud og nyde solens varme stråler. 

Men ingen soldyrkelse uden solcreme - det har vi efterhånden lært. Så hvilken solcreme er allerbedst til dig? Det afhænger ikke kun af din hudtype, men også, hvad du foretager dig, når du opholder dig i solen.

Vi guider dig, så du kan finde den ideelle solcreme til dig. 

LÆS OGSÅ: Så lang tid kan du være i solen med solcreme på

Solcreme til den aktive

Hvis du dyrker sport i solen, skal du være opmærksom på, om du bruger en holdbar solcreme med forholdsvis høj faktor. Du skal huske at smøre dig lidt oftere end ellers, da du sveder solcremen af. Husk desuden rigeligt med væske – og måske en hat! Det anbefales, at du bruger en hel håndfuld solcreme til en hel krop hver gang. 
 
 

Solcreme til vandhunden

Hvis du elsker at plaske rundt i vandet om sommeren, så er det vigtigt at bruge solcreme, der er vandafvisende. Vandet reflekterer solens stråler, og derfor er der stor risiko for at blive forbrændt, hvis du ikke er ordentligt beskyttet i vandet. Husk at komme op og smøre dig ofte!
 

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du din solcreme for skadelige stoffer

Solcreme til soldyrkeren

Hvis er du vild med at solbade og at køle ned med en kort dukkert - og derefter starte forfra - SÅ skal der godt med solcreme på. Når du er udsat for direkte sol hele tiden, er det vigtigt, at du smører dig ofte. Husk at køle af, og gå i skyggen mellem kl. 12 og kl. 15. 

 

Aftersun til alle soltyper

Uanset hvilken soltype du er, er det en rigtig god idé at slutte dagen af med aftersun. Huden har brug for at restituere natten over, og er du måske blevet lidt forbrændt eller rød, køler aftersunprodukterne og mindsker skaden, samtidig med at huden fugtes godt igennem.

 

LÆS OGSÅ: 5 steder på kroppen vi glemmer at smøre med solcreme

Husk håret, når du solbader

Et af de steder, vi let glemmer under hele indsmøringsprocessen, er hovedbunden og håret. De fleste af os har nok prøvet at frisere håret efter en dag på stranden og være ret øm i hovedbunden, fordi vi faktisk er blevet forbrændt. Husk lidt faktor til den sarte hovedbund (en spray er nemmest) og lidt pleje til lokkerne, når de dyppes i salt- eller klorvand og tørrer i solen.

 

LÆS OGSÅ: 9 skønhedstricks, der gør din sommer nemmere

Bare (gen)brug solcremen

 
I 2009 sendte Forbrugerrådet Tænk to solcremer fra året før på laboratoriet for at få svar på, om de stadig virkede efter hensigten.
 
Cremerne var blevet åbnet, brugt lidt af og derefter opbevaret et halvt år på hylden i et skab ved stuetemperatur.
 
Begge solcremer havde bevaret den lovede solfaktor. Også forholdet mellem uvb- og uva-beskyttelse var stadig i orden.
 
På solcremer er holdbarheden typisk 12 måneder. De fleste solcremer kan dog holde sig i to til tre år, hvis de opbevares ved temperaturer under 25°, ifølge Kræftens Bekæmpelse.
 
Kilde: Taenk.dk
 
Læs mere om: