Makeup & hudpleje

Her er vanerne der giver dig rynker

Ryger du, eller dyrker du solen, som var det din hobby, ved du nok godt, at det kan resultere i ekstra mange rynker, når du bliver ældre. Men hvad med dit forbrug af tyggegummi? Eller dine makeupvaner?

Det er i høj grad mange små og store faktorer i vores hverdag, der afgør, hvor rynkede vi bliver senere i livet. De åbenlyse skurke er solen og cigaretterne, men også andre ting gør sig gældende. Womenshealthmag.com har samlet en række klassiske vaner, der senere i livet vil kunne resultere i uønskede furer i dit ansigt.
 
1) Din kost
Hvis du spiser en kost, der indeholder for meget sukker eller er høj-glykæmisk, så vil det påvirke din hud senere i livet. Det forklarer Roshini Rajapaksa, der er gastroenterolog til Womenshealthmag.com. Sukkeret vil binde sig til proteinerne i din hud, bl.a. collagen, og gøre dem stive og deforme. Det vil give din hud manglende elasticitet, gøre den puffet og give fine linjer. 
 
LÆS OGSÅ: Red din hud med god foundation. Se forårets lækreste i galleriet
 
2) Alkohol
Selvom du hverken er alkoholiker eller tæt på, så vil al den alkohol, du indtager, dehydrere din hud, siger plastikkirurgen James C. Marotta til Womenshealthmag.com. Det vil med tiden gøre din hud mindre elastisk og give dig rynker. Desuden påvirker alkohol niveauet af A-vitamin i din krop i negativ retning, og netop dette vitamin er en vigtig antioxidant i din krop, som er vigtig for regenereringen af dine celler i kroppen og i huden. 
 
3) Du tygger tyggegummi
Er du afhængig af ofte at have et stykke tyggegummi i munden, så vil det kunne ses omkring dine læber med alderen. Det forklarer dermatologen Joel Schlessinger til Womenshealthmag.com. Ifølge ham så ser han nogle klassiske rynker under munden på folk, der tygger meget tyggegummi.  
 
4) Du sover med makeup på
Det er meget usundt for din hud, når du ikke fjerner din makeup og renser den for forurening, som automatisk vil komme i løbet af en dag. Skidtet hober sig op i porerne, og med tiden vil det gøre din hud mindre elastisk, at den ikke kan ånde om natten.
 
LÆS OGSÅ: Denne morgenmad giver dig smuk hud
 
5) Sol og rygning
De absolutte højdespringere, når det kommer til at forårsage rynkedannelse, er solens UV-stråler sammen med rygning. Joel Schlessinger forklarer, at undersøgelser har vist, at rygning faktisk er den største skurk, i forhold til at degenerere din hud. Debra Jaliman, der er dermatolog, understreger, at for at beskytte mod solens skadelige stråler, så bør du hver dag benytte en solcreme med faktor 30 hver dag, også selvom det regner. 
 
6) Dine sovevaner
Hvis du sover med ansigtet ned mod hovedpuden, så vil det faktisk kunne fremkalde rynker i dit ansigt på sigt. Det forklarer Debra Jaliman til Womenshealthmag.com. Hun anbefaler, at du benytter et satinbetræk, hvis du bedst kan sove på maven og dermed med hovedet presset mod din pude det meste af natten. 
 
Læs mere om: