Ansigtsrens
Makeup & hudpleje

Guide: Vælg ansigtsrens efter din hudtype!

En god renserutine er forudsætningen for en smuk og velplejet hud, men det kan være svært at finde ud af, hvilken type ansigtsrens der passer til netop dig. Vi guider dig til at vælge den rigtige.

Vælg den type ansigtsrens, der passer til din hud

 

HVIS DU HAR NORMAL HUD:

 

MICELLEVANDET

Der findes forskellige former for makeupfjerner, men de mest popu­lære er uden tvivl micellevand, der formår at opløse snavs, fedt og olie­baseret makeup, selv om rensepro­duktet er vandopløseligt. Forklarin­gen er lidt langhåret, medmindre du er kemiker, så stil dig tilfreds med, at det virker! Du bruger micellevand på et stykke vat og gentager afrensnin­gen, indtil vattet er rent. Du behøver i princippet ikke at vaske efter, og det er lidt en smagssag, om du vil tage en runde mere med et ekstra rensepro­dukt.

 

 

RENSEGELEN

Foretrækker du at rense med vand, skal du vælge en gel eller skum som renseprodukt. Begge er forholdsvis renseaktive, men gelen er ikke lige så affedtende, og dermed mindre udtørrende. Meget afhænger selv­følgelig af det enkelte produkts formular, men som tommelfingerregel vil rensegel være bedst til normal eller kombineret hud. Gelen påføres fugtig hud og skummes let op med vand. Massér let, og skyl efter med rigeligt vand.

 

HVIS DU HAR TØR HUD:

RENSECREMEN

Har du tør hud, kan du med fordel bruge en rensecreme som renseprodukt, da den er mindre affedtende end f.eks. gel eller skum. Påfør cremen på tør hud, tilsæt lidt vand, og massér den rundt i ansigtet, indtil al makeup og snavs er opløst. Fjern resterne med en opvredet vatrondel, svamp eller vaskeklud, så behøver du ikke at vaske efter med vand, der kan virke udtørrende på huden.

RENSEMÆLKEN

Rensemælk er en letflydende variant af rensecremen, men har i princippet samme egenskaber, hvilket også gør den velegnet til tør hud. Den bruges på samme måde som creme, men kan være nemmere at fordele og fjerne, da den ikke er lige så rig i konsistensen.

 

LÆS OGSÅ: Rens dig til skønhed

 

HVIS DU HAR FEDTET/UREN HUD:

RENSESKUMMET

Skum er meget renseaktivt og derfor bedst til en fedtet eller uren hud, der producerer for meget olie og derfor nemt udvikler bumser og andre urenheder. Skum bruges med vand på fugtig hud og er nemt at bruge under bruseren. Særligt for denne hudtype gælder, at huden bør renses både morgen og aften, så bakterier, der kan føre til betændte udbrud, holdes nede.

 

LÆS OGSÅ: Skønhedsfavoritter: Naturlig skønhed

 

Se forskellige renseprodukter i galleriet herunder:

Guide vælg ansigtsrens efter din hudtype

 

Læs mere om: