røde læber
Makeup & hudpleje

Guide: Sådan får du røde læber der holder

Det er ikke svært at lægge læbestift, men at få et pænt og holdbart resultat kan godt være en udfordring. Følg disse 5 enkle trin til smukke røde læber, og vi lover, at din læbestift sidder både bedre og længere.

SÅDAN FÅR DU RØDE LÆBER DER HOLDER

TRIN 1 - PEELING

Tørre og flossede læber ses tydeligt igennem læbestift, så skrub dem nænsomt, før du lægger farve på. Du kan købe en færdigblandet læbeskrub, eller du kan lave din egen ved at blande sukker med lidt honning eller olie. Fordel skrubben på læberne, og massér blidt med cirkelbevægelser, indtil læberne er helt bløde og glatte. Fjern resterne med vand eller en serviet.
 
 
TRIN 2 - FUGT & NÆRING
Ligesom din hud har brug for et godt lag fugt, inden du lægger din makeup, har dine læber det også, så mæt dem med en god læbepomade eller læbebalsam. Ud over at læberne kommer til at føles mere bløde, hjælper læbepomaden også med at give dem en ensartet overflade og et mere fyldigt udseende.
 
SE OGSÅ: Videoguide: Sådan får du perfekte røde læber
 
TRIN 3 - LÆBEBLYANT
Tegn læberne op med en læbeblyant, så kanten bliver mere skarp, og du undgår, at læbestiften løber ud i de små linjer. Begynd midt på overlæben ved amorbuen, og træk blyanten ud mod mundvigen. Fyld eventuelt hele læben op med læbeblyant, så får du et mere holdbart resultat og undgår en synlig kant, når læbestiften efterhånden forsvinder. Tón farven ud med en vatpind.
 
TRIN 4 - LÆBESTIFT
Læg læbestiften på direkte med stiften eller med en pensel, eller dup den på med fingeren. Start midt på munden, og tón ud til siderne. Når du skal vælge nuance, så husk, at mørke farver gør munden mindre, og lysere fremhæver og gør større. Husk også at tjekke, om den valgte farve passer til dine tænder. Nogle toner vil nemlig fremhæve en gul nuance i dine tænder, hvilket ikke er så klædeligt.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
TRIN 5 - DUP AF, OG GENTAG
Skal din læbestift holde ekstra godt, kan du presse en serviet mod læberne, så den overskydende farve tages af, og herefter lægge endnu et lag læbestift.
 
RESULTAT
 
Røde læber, der holder – og en  kys mig straks-mund!
 
 
DET SKAL DU BRUGE
SOS Lip Rescue, pHformula, 345 kr. 
Le Lip Liner, Impatience, Lancôme, 185 kr. 
Rouge Allure № 1, Chanel, 280 kr.
 
 
 
Læs mere om: