Makeup & hudpleje

Få kosmetologens råd til flotte øjenvipper

Øjenvipperne er vigtige at få til at stråle og det gør meget for ens udsseende. Her giver kosmetolog Diana Sommer sine bedste råd.

Hvis mascaraen klatter, og hårene over dine øjne bukker den helt forkerte vej, så er det tid til førstehjælp til dine øjenvipper.

I denne artikel får du de gode råd til at pleje og forskønne dine øjenvipper af formand for Dansk Kosmetolog Forening og indehaver af klinikken B'licious, Diana Sommer.

Køb mascara efter den effekt du ønsker

Nogle giver længde på grund af fiberstrukturen i børsten, andre er plejende eller giver dine vipper et løft. Nogle mascarabørster giver et naturligt udseende og andre igen er designet med store børster, der giver meget farve.

Det kan være svært at finde ud af, hvad der passer lige netop til dig, og derfor er det en god ide at rådføre dig i butikken, hvor du køber din mascara. Et mærke som Lancome har eksempelvis 7-10 forskellige mascara, der giver hver deres effekt, og derfor er det næsten kun en professionel, der kan gennemskue hvilket valg, der er det bedste.

lange vipper med m2lashes

Øjenvippe serum lover
længere øjenvipper

kunstige øjenvipper

Guide til kunstige
øjenvipper

q tester m2lashes
Q tester M2LASHES der
lover længere øjenvipper

Vælg den rigtig mascara farve

Sort er i øvrigt den mascara farve, som de fleste vælger, men er du meget lys, er det en god ide at vælge noget, som ser mere naturligt ud. Bruger du din mascara hver dag, skal du sørge for at skifte den hver tredje måned, fordi beholderen bliver fyldt med bakterier, der kan genere dine øjne.

Derfor er det også vigtigt, at du ikke deler din mascara med andre. Husk også, at den tørrer hurtigere ud, hvis du pumper i den ved påføring. Sidst men ikke mindst er det en dødssynd at gå i seng om aftenen uden, at du har renset din mascara grundigt af, for ellers udtørrer dine vipper og risikerer at falde af.

Brug en vippebørste

Vippekamme er gode at have til at rede vipperne, så de ikke klistrer, når du har lagt mascara. Du skal gøre det, mens de stadig er våde, for ellers risikerer du, at du rykker dem af. Om din mascara har tendens til at klumpe kommer an på hvilken effekt du bruger, men hvis det er noget, som du oplever ofte, så har du købt den forkerte mascara til lige nøjagtig dine vipper. For at lægge mascaraen rigtig på skal du gøre det med en zigzag bevægelse og starte ved roden. Du kan købe en mascara, der har en smal børste eller bruge en cremet mascara med en lille børste til de underste vipper.


De små vipper

Når du lægger mascara på de små vipper, skal du forsøge at gøre det med en zigzag bevægelse eller få en speciel mascara, der kan dække de små hår. Det kan eksempelvis være en mascara, der har en speciel gummibørste. Du må ikke vælge en mascara, der har en for stor børste til, at den også kan dække dine små vipper.

Bug vipperne

En kurvet børste er med til at bue dine vipper op. Den skal du vælge, hvis dine vipper har en tendens til at gå direkte ned. Du kan også opsøge en professionel og få lagt permanent i vipperne. Det giver vipperne et buk og vil holde cirka seks-otte uger.


Vippeserum
Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du kan købe vippeserum baseret på planteekstrakt, der kan få dine vipper til at vokse og blive længere og fyldigere. Du skal bruge vippeserum hver dag i 30 dage, og derefter to-tre gange om ugen for at opnå det ønskede resultat. En af de populære øjenvippe serum på markedet hedder "M2LASHES" og kan købes direkte i Qshoppen og derudover har redaktionen på Q har også testet M2LASHES.

M2 lashes i Qshoppen

Falske øjenvipper

Falske øjenvipper giver et flot og dramatisk look, men kan også være svære at håndtere. Husk, at øvelse gør mester, og at hemmeligheden bag at få dine kunstige øjenvipper til at sidde solidt er en god lim og en sikker hånd. Derfor kan det være en god ide at købe en separat lim, som har en gummiagtig konsistens for at få det bedste resultat.

flotte øjenbryn i 4 trin
Flotte øjenbryn i 4 trin
fyldigere øjenbryn med m2brows
Q tester øjenbrynserum
farve øjenbryn
Sådan farver du øjenbryn