solcreme
Makeup & hudpleje

Din guide til sikker sol

Uanset om du holder ferie i Danmark eller under mere sydlige himmelstrøg, bør solbeskyttelse stå øverst på din pakkeliste. Vi guider dig til sol-sikker sommer.

BLIV SIKKER I SOLEN 

DE 4 SOLRÅD
 
1. SKYGGE
At søge skygge er den bedste beskyttelse mod solens stråler og anbefales altid mellem kl. 12 og kl. 15, når uv-indekset er på 3 eller derover.
 
2. SOLHAT OG TØJ
Har du ikke mulighed for at søge skygge, så iklæd dig noget let og løstsiddende tøj samt bredskygget solhat, således at den bare hud er dækket. Husk også at beskytte øjnene med solbriller.
 
LÆS OGSÅ: Så lang tid kan du være i solen med solcremen på
 
3. SOLCREME
Brug altid rigeligt med solcreme – 1 håndfuld til 1 krop – og smør dig, før du går ud i solen, da solcremen skal have cirka 20 minutters absorberingstid, før den virker optimalt.
 
4. SLUK SOLARIET
Solarier udsender en høj dosis uva-stråler. Uva-stråler forbrænder ikke huden, men øger risikoen for hudkræft og får ældningen af huden til at accelerere.
 
Kilde: Kræftens Bekæmpelse, Cancer.dk
 
 
I UV-INDEKSET HERUNDER KAN DU SE, HVOR HØJ SOLFAKTOR DU BØR BRUGE FOR OPTIMAL BESKYTTELSE
 
 
HUSK HÅRET
Dit hår kan også blive solskadet, hvilket viser sig i form af tørre og porøse hårspidser samt lysere, mere mat hårfarve. Det skyldes, at uv-strålerne nedbryder hårets keratin og farvepigment. For nogle er det lyse sommerhår en ekstra bonus, men bruger du mange penge på at holde en mørk eller rød hårfarve ved lige, er det knap så ønskværdigt at se den falme under solen. Du beskytter bedst dit hår ved at holde det ude af salt- og poolvand og under en hat, men der findes også solprodukter til håret, der yder en vis uv-beskyttelse. Vask det grundigt efter en soldag, og sørg for ekstra fugt og næring fra balsam og/eller hårkur.
 
3 GODE SOL-APPS
 
 
LÆS OGSÅ: Pas på dig selv i solen

Læs mere om: