Annonce
Makeup & hudpleje

Derfor får du mere tør hud om vinteren – og sådan kommer du af med den

Tør hud mangler vand, men din alder, dine gener og din livsstil afgør, hvor godt din hud holder på fugten. Med en god hudplejerutine kan du holde din hud blød og gennemfugtet – også om vinteren, hvor kulden og den tørre luft indendørs gør huden endnu mere tør.

Advertisement

Derfor får du tør hud

De såkaldte lipider er et fedtstof mellem cellerne i din hud, der danner en beskyttende barriere og sørger for at holde på fugten. I tør hud er der ikke nok lipider, og derfor har huden svært ved at binde fugten. Det betyder, at vand fordamper fra huden, og den bliver endnu mere tør. Problemet bliver mere almindeligt med alderen.

Hvorfor er huden mere tør om vinteren?

Den kolde, tørre luft forværrer tør og følsom hud. De fleste har også varme på indenfor, og det er endnu mere udtørrende. Det betyder, at normal hud også kan føles tør om vinteren. Du kan gøre din hud en tjeneste ved at lufte ud hver dag, så luften indenfor føles mindre tør. Men tør vinterhud har stadig brug for ekstra opmærksomhed og pleje. Gør de her tips til en del af din hudplejerutine for at holde huden blød og velplejet hele året rundt.

5 tips til at forebygge tør hud

  • Skru ned for temperaturen i bruseren. Jo varmere vandet er, jo mere udtørrende er det for huden. Pas også på huden, når du tørrer den med håndklædet. Den mest skånsomme måde at tørre huden på er ved at duppe den tør i stedet for at gnide.
  • Kollagen er et protein, der gør huden fast og spændstig. Spis dig til en hud, der danner mere kollagen ved at sørge for, at du får godt med for eksempel sojabønner, kalkun, kylling, laks og linser. Fugt også huden indefra ved at drikke to liter vand dagligt.
  • Vær konsekvent med din hudplejerutine. Smør huden ind hver dag – og gerne to gange om dagen. Optimalt smører du din hud ind umiddelbart efter badet, hvor cremen trænger lettere ind i huden. Du kan også smøre ind inden sengetid, hvor du typisk har tid til at være grundig og massere cremen godt ind i kroppen. Gør din daglige indsmøring til et rart ritual.
  • Hænder er ekstra udsatte om vinteren. Smør dem ind i creme inden sengetid, og sov med tynde bomuldshandsker på for at pleje dem natten over.
  • Brug en fugtighedscreme med højt fedtindhold for at forebygge tør hud. Decubal Lipid Cream er udviklet til ekstra tør og udsat hud. Cremen har et fedtindhold på 70 procent, der hjælper med at forbedre hudbarrieren og beskytte huden mod fugttab.

 


Til venstre:
Lipid Cream, Decubal, 109,95 kr. Køb den her

Til højre:
Original Clinic Cream, Decubal, 129,95 kr. Køb den her

Om Decubal

Decubal har over 40 års erfaring med hudpleje og er udviklet af dermatologer, hudplejeeksperter og toksikologer. Alle Decubals produkter er allergicertificerede og egner sig især til tør og sensitiv hud.

Læs mere om Decubal produkterne her

 

Læs mere om: