Kom af med dårlige ånde

Makeup & hudpleje

Dårlig ånde - Sådan slipper du for det

Dårlig ånde kan skyldes bakterier på tungen - så derfor er det vigtigt at give den en ordenlig rengøring.

Dårlig ånde kan dannes af bakterier på tungen. Derfor er det vigtigt at du husker tungen, når du er i gang med at børste tænder.

-Tungen har en ru overflade, hvor der kan gemme sig mange bakterier, som kan give dårlig ånde. Men der er ikke ret mange, der rent faktisk børster eller skraber tungen, siger tandlæge Dorte Jeppe-Jensen, som er odontologisk konsulent i Tandlægeforeningen, til www.Alive.dk.

Her kan du få alternativer til at komme dårlig ånde til livs.

Men det kan være den udslagsgivende forskel, hvis du har dårlig ånde, og du behøver ikke at investere i endnu et redskab til tandkruset.
- Tungeskrabere findes i mange modeller og kan skrabe bakterier af tungen, men man kan også nøjes med at bruge tandbørsten. Om man bruger en tungeskraber eller tandbørsten er en smagssag. Begge dele har en god effekt.

Træk vejret, når du børster bagerst

Når man bruger tungeskraberen eller tandbørsten er det vigtigt at komme helt om bagerst på tungen, hvor bakterierne trives. Det gør ikke ondt, men det kan godt være lidt ubehageligt.

- Nogle mennesker har kraftige reflekser, så de kan få opkastningsfornemmelse, når de f.eks. skal børste visdomstænderne eller den bagerste del af tungen, men de fleste lærer at beherske det. For nogle kan det hjælpe, hvis de samtidigt trækker vejret stille og roligt, siger Dorte Jeppe-Jensen.
 

Dårlige ånde fjernes ikke med mundskyl

Mundskyl, tyggegummi og mundspray mod dårlig ånde kan man købe mange steder, men de fleste har ikke en langvarig effekt, mener Dorte Jeppe-Jensen.

0- Der er mange, der bruger skyllevæske og tyggegummi mod den dårlige ånde, men i virkeligheden dækker det ofte bare over lugten for en kort tid. Det vigtige er at vænne sig til at holde munden ren, ellers vil lugten komme igen senere.

Tandbørste, tandtråd og tungebørstning er løsningen på dårlige ånde

Dårlig renholdning af munden, betændelse omkring visdomstænder som er ved at bryde frem, tandkødsbetændelse, parodontose og tørhed i munden kan også være blandt årsagerne til dårlig ånde. - Børst tænder to gange om dagen, børst tungen og brug tandtråd eller tandstikker. Det er et nemt sted at starte. Hvis det ikke hjælper, kan man kontakte sin tandlæge og få hjælp der, siger Dorte Jeppe-Jensen.

Læs også artiklen : Citron virker mod alverdens skavanker

Læs mere om: