Annonce
Makeup & hudpleje

Bruger du dine makeuppensler forkert?

Det rigtige værktøj sikrer dig det bedste resultat – også når det gælder makeuppen. Få makeupartistens bedste fif til at få det bedste ud af dine makeuppensler.

Der findes et væld af makeuppensler, der med hver deres funktion hjælper dig med at lægge en flot makeup. Nilens Jords nye serie af makeuppensler, Pure Collection, består af 20 pensler med skaft af asketræ og bløde syntetiske hår, der er håndklippet for at opnå den rigtige form. Makeupartist Marie Dausell vil nødig undvære pensler i sin beauty-boks.

- Jeg synes pensler er uundværlige, når man skal lægge en smuk makeup. Det giver en flot finish, og man kan nemt blende produkterne sammen. En god pensel er også vigtig, når du skal lægge en skarp læbestift eller eyeliner, siger Marie Dausell, der har arbejdet med den nye Pure Collection og elsker pensler, som kan anvendes på flere forskellige måder.

- Når man skal lave smukke bryn, er en pensel som Angled Brush nødvendig. Man kan lave hårlignende strøg med brynpudder eller -pomade. Ud over bryn kan man også bruge penslen til at lægge en super skarp eyeliner.

 

884 Angled Brush, Nilens Jord, 50 kr. Køb den her 
Brow Pomade, Nilens Jord, 99 kr. Køb den her 

Brug den rigtige børste til din foundation

Den rigtige børste gør underværker for din foundation. I Pure Collection finder du et udvalg af børster, der er gode til at få din foundation til at se naturlig ud. Kabuki-børsten er særligt velegnet til mineral-makeup. Den store runde børste gør det nemt at indarbejde makeup i huden med cirkulerende bevægelser. Hvis du bruger flydende foundation er det bedst at bruge en skrå pensel, der gør det nemt at indarbejde makeuppen omkring øjnene og næsefløjen. Marie Dausell foretrækker at bruge en sculpting brush, der har korte og tætte hår, som gør det nemt at duppe flydende foundation på huden.

- Penslen kan også bruges til mere end foundation. Jeg bruger den også til at påføre creme blush og contouring, siger Marie Dausell.

Fra venstre:
180 Kabuki Brush, Nilens Jord, 190 kr. Køb den her 
185 Angled Foundation Brush, Nilens Jord, 145 kr. Køb den her 
186 Sculpting Brush, Nilens Jord, 145 kr. Køb den her 

Musthave-pensler til øjenmakeuppen

Når det gælder øjenmakeuppen, mener Marie Dausell, at det allervigtigste er en god blending pensel, der kan bruges til at udviske overgangene mellem øjenskygger. Hendes egen favorit er Blending Brush. En stor bred pensel til påføring af øjenskygge er også optimalt i makeuppungen. For at sikre, at de sidste detaljer er på plads, kan du bruge en Mascara Brush til at adskille vipper og rede bryn på plads. 

Fra venstre
885 Blending Brush, Nilens Jord, 50 kr. Køb den her
882 Large Eyeshadow Brush, Nilens Jord, 50 kr. Køb den her 
886 Mascara Brush, Nilens Jord, 50 kr. Køb den her 

Sådan renser du dine makeup-pensler

Det er vigtigt at rense sine makeuppensler – helst en gang om ugen – for at forlænge penslernes holdbarhed, sikre et smukt makeup-resultat og holde dem frie for bakterier.

- Man renser bedst sine pensler ved at vaske dem. Der findes specifikke sæber og rens til makeuppensler, men man kan også bruge en helt almindelig mild shampoo, siger Marie Dausell.

Når du har vasket dine pensler, så læg dem på køkkenrulle, og lad skaftet hvile på for eksempel en bog. Så sikrer du, at vandet løber ud af penslerne og ikke ned i limen.

Læs mere om Nilens Jord her.

Læs mere om: