Annonce
Makeup & hudpleje

5 tip, der gør din vinterhud blød og klar til foråret

Kulde og tør luft udtørrer huden, men det er heldigvis nemt at få gløden tilbage ovenpå en lang vinter. Indfør de her tip i din hudplejerutine, og kom den tørre hud til livs.

Advertisement

Huden har større behov for pleje om vinteren. Og nu hvor foråret banker på, er det oplagt at få indført gode hudplejevaner, så huden kan blive blød og lækker, inden den skal luftes i shorts og T-shirts.

Derfor får du mere tør hud om vinteren

Den kolde, tørre luft forværrer tør og følsom hud. De fleste har også varme på indenfor, og det er endnu mere udtørrende. Det betyder, at normal hud også kan føles tør om vinteren. Du kan gøre din hud en tjeneste ved at lufte ud hver dag, så luften indenfor føles mindre tør. Men tør vinterhud har stadig brug for ekstra opmærksomhed og pleje. Gør de her tip til en del af din hudplejerutine for at holde huden blød og velplejet hele året rundt.

5 gode tip til at pleje tør hud

1. Tag kortere bade

Selv om det lange varme bad er tillokkende, når det er koldt, så gør du både din hud og miljøet en tjeneste med et kortere et af slagsen, da varmt vand, sæbe og shampoo udtørrer huden yderligere. Skru ned for varmen, og tag korte bade, så gør du en god indsats for at holde din hud bedst mulig beskyttet.

2. Drik rigeligt med vand og spis dit fedt

Du er, hvad du spiser (og drikker). At drikke rigeligt med vand er lige så vigtigt om vinteren, som det er om sommeren, og en sund og varieret kost plejer din hud indefra. Spis fed fisk som laks og makrel for at få Omega-3 fedtsyrer og spis grøntsager, der er rige på A- og E-vitamin. Din hud vil takke dig!

3. Undgå parfume i dine produkter

Tør hud er ekstra følsom over for hudplejeprodukter. Det kan også være en af årsagerne til din tørre hud. Gå efter produkter uden parabener, parfume eller farvestoffer, som også har en hudvenlig pH-værdi. Spørg på apoteket, hvis du er i tvivl.  

4. Skab spa-stemning derhjemme

Det er ikke en sur pligt at pleje sin hud og smøre den ind i creme, og det er vigtigt at være konsekvent, hvis man gerne vil have blød og smidig hud. Gør den daglige indsmøring til et ritual med stearinlys og rolig musik, der får dig til at glæde dig til hudpleje.

5. Brug en creme med højt fedtindhold

Umiddelbart efter dit bad, bør du pleje huden med en fed creme, der giver både fugt og fedt til huden. Her er Locobase® Repair med et fedtindhold på 63% et godt valg, da den er målrettet meget tør og skadet hud, som tørre og sprukne hænder, albuer og læber.

Locobase® Repair kan købes online her.

Om Locobase® Repair – beskytter huden i 24 timer

Locobase® Repair forbedrer hudens elasticitet og fugtindhold og kan bruges af hele familien og som supplerende hudpleje i forbindelse med atopisk eksem. Locobase® Repair er udviklet af skandinaviske dermatologer og er godkendt af det nordiske Astma & Allergiforbund. Læs mere her

 

Læs mere om: